Як кіровоградці за “Дніпро” вболівали (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Футбольна Україна і досі живе емоціями, після феєричної перемоги «Дніпра» над «Наполі» – минулого тижня  на полі «Олімпійського», футболісти «Дніпра» створили справжнє диво. Команда Мирона Маркевича вперше у своїй історії вийшла до фіналу Ліги Європи. У це важко повірити. Але рахунок на табло після фінального свистка арбітра, і досі майорить перед очима. 1:0 – чи могли українські вболівальники спрогнозувати такий результат? Навряд. Але вони вірили до останньої секунди протистояння. Вірив у це і кореспондент Першої електронної, який разом з іншими 62-тисячами українців підтримував дніпропетровців на головній футбольній арені країни. 

У четвер до Києва з’їхалися вболівальники, певно, з усіх куточків нашої країни. Підтримати «Дніпро» у надважливому матчі, хотіло значно більше людей, аніж вміщує «Олімпійський». Але квитки закінчилися практично за декілька днів до поєдинку. Тим не менш, у день матчу, біля кас спостерігався ажіотаж. Вболівальники стояли у чергах з надією отримати таку бажану «перепустку» на стадіон. Утім, віконця кас, на жаль, не відчинилися. Свою «чорну» справу зробили перекупники. Квитки, які коштували 30 гривень, вони продавали за 150-300 гривень. Уся ця «торгівля» відбувалася на очах правоохоронців. Але ті робили вигляд, що нічого не бачать.

Чаша футбольної арени почала заповнюватися вже за півтори години до поєдинку. На любителів «розігрітися» перед матчем спиртним – чекало розчарування. На території стадіону продавали лише безалкогольне пиво. Його ціна – 25 гривень. Та все ж знайшлися такі умільці, які пронесли через стюардів міцні напої.

З появою команд на полі, трибуни стадіону просто «вибухнули» емоціями. «Дніпро! Дніпро!» – скандувала уся арена. Мізерною на фоні такої багатотисячної армії вболівальників «Дніпра», здавалася кількість фанів «Наполі», яких було лише кілька сотень. І хоча впродовж усього матчу італійці майже не замовкали, їх практично не було чутно. Чого не скажеш про вболівальників української команди. Кожна атака дніпрян супроводжувалася шаленим ревінням трибун. А під скандування «Хто не скаче, той москаль» стрибали навіть у vip-ложі. Не обійшлося і без «хвилі». Її цього вечора «запускали» декілька разів.

Тим українцям, які за матчем спостерігали по телевізору, важко було відчути ту атмосферу, яка вирувала на «Олімпійському», після забитого дніпропетровцями голу. Вболівальники обіймалися, дзвонили друзям, а «Ultras» влаштували піротехнічне шоу.

Але найголовніші футбольні пристрасті цього вечора розгорнулися після фінального свистка, який сповістив про вихід «Дніпра» до фіналу Ліги Європи. На футбольне поле масово почали вибігати фани. Стюарди, навіть, не намагалися їх зупинити. Повернутися на трибуни, вболівальників через мікрофон закликав гравець дніпропетровської команди – Артем Федецький. Утім, ні його, ні диктора по стадіону, ніхто не слухав.

Дісталося і вболівальникам італійської команди. У їхній сектор почали кидати стільці. Та правоохоронці швидко локалізували цей конфлікт, вивівши фанів «Наполі» зі стадіону. Усе це супроводжувалося свистом і скандуванням «Ганьба» від тих людей, які не залишили свої місця на трибунах. А потім, усі разом заспівали гімн України.

Можна лише здогадуватися, що у той момент відбувалося у роздягальні дніпропетровської команди. На жаль, на полі «Олімпійського» футболісти «Дніпра» більше не з’явилися. Сама чаша стадіону спорожніла вже за годину після закінчення матчу. Незважаючи на зливу ( після сьомої вечора у Києві розпочався дощ) вболівальники продовжили святкування біля стадіону.

Тепер, усі ми чекатимемо на ще одне диво від «Дніпра». Цього разу вже у фіналі Ліги Європи. 27 травня у Варшаві українці зіграють проти іспанської «Севільї».

Євген Салтан, для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар