Кіровоградські дизайнери презентували модні тренди 2015 року (ФОТО)

Мода – своєрідний вид мистецтва, де часом важко відрізнити любителів «повипендрюватись» від справжніх майстрів своєї справи. А оскільки світових світил на тижні високої моди Кіровоградщина не продукує – з модою у нас складні, ну дуже складні, стосунки.  Мало того, більшість кіровоградців свято переконана, що моди як такої у нас нема – є тільки ринок, дорогі і дешеві магазини, по яких мандрують одні й ті ж речі, що різняться здебільшого тільки ціною.

Аж тут, ні, 15 травня у рамках XII національного фестивалю моди та індустрії краси «Kirovograd Fashion Weekend» кіровоградцям влаштували показ мод місцевих дизайнерів, перукарів та візажистів.

Зачіски…З цим у Кіровограді відносно нормально – зі смаком, оригінальні. Серед цілком пристойних зустрічаються часом аж занадто…модні, стильні, креативні.  

Хіт показу – фарбований у рудий чуб невеличкого хлопчика-моделі з виразом вселенської печалі на обличчі. Хоча мода вона така – потребує жертв.

На показі мод дизайнерського одягу загалом можна виокремити три тенденції: етностилістика, футуризм, фактурна сітка.

У 2015 році продовжується тенденція попереднього року – у моді вишивка, український орнамент, широкі червоні паски з тканини, дівчачі шаровари. Неоднозначний мікс, якщо чесно, але і серед цього «засилля національного» можна знайти стильний український елемент для гардеробу.

Найбільш цікавим показом цього етно-циклу від регіональних дизайнерів стала презентація шкільної форми. Цікаво, стильно, патріотично, ненав’язливо, зі смаком.

Одяг у стилі «у мене була хустка, я пошила з неї сукню» мало того, що давно вже не актуальний, є російсько-радянським культурним надбанням. Українські квіти мають іншу специфіку. Яскравий приклад – картини Катерини Білокур та Петриківський розпис.

Футуризм в одязі від кіровоградських дизайнерів виглядає дешево, нудно і необґрунтовано пафосно. Модна цього сезону перламутрова кольорова палітра у бежевих тонах виглядала якось блідо.

А от модна цього сезону фактурна сітка – якраз те, на що можна було подивитись і приміряти. Правда, у таких відвертих позиціонуваннях, як моделі на сцені, на вулицю не вийдеш, але фантазія в поміч – якісній сукні чи кофтинці ручної роботи завжди знайдеться місце у гардеробі модниці.

Одним словом, мода у Кіровограді – дивний предмет. На перший погляд непомітна, але все таки існує. Інколи, правда, доходить до нас із запізненням.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар