Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує (АНОНС)

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує відвідати 18 травня – 24 травня  2015 року наступні масові заходи. 

20 травня о 13.45 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться круглий стіл “Пам’ятки науки і техніки Кіровоградщини”, приурочений до Дня науки, що відзначається  у третю суботу травня. В рамках роботи круглого столу відбудеться презентація книги “Пам’ятки науки і техніки Кіровоградщини” за редакцією Лариси Гайди, музеєзнавця, методиста науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. Василя Сухомлинського. Збірник містить матеріали досліджень з історії пам’яток науки і техніки, які знаходяться на території Кіровоградської області. Вперше в історії краю представлено досвід виявлення, збереження та популяризації пам’яток науки і техніки, які є складовою історико-культурної спадщини регіону. В засіданні круглого столу візьмуть участь науковці, працівники музеїв, архівів, туристичних агенцій,  педагоги, краєзнавці, керівники гуртків технічної творчості та ін. Запрошуємо на засідання всіх бажаючих;

20 травня о 15.00 кіноклуб «Екран » запрошує на перегляд «Я шукаю тебе / Ich suche dich» Режисер – Отто Фішер Німеччина / 1956, 95 хв.  Фільм поставлений за п’єсою А.Кроніна “Юпітер сміється”. Він оповідає про молодого лікаря Паульо Веннера, який працює над вакциною для відновлення зруйнованих мозкових клітин. Колеги-лікарі іронічно ставляться до роботи Пауля. Єдина людина, хто вірить йому, – приїхала з Франції доктор Франсуаза Мюре. Її мовчазне співчуття підкупило Веннера. Він полюбив Франсуазу. Робота була вже завершена, залишилося тільки надрукувати рукопис, але тут сталося нещастя. Дружина одного лікаря, захоплена Паулем, в пориві ревнощів підпалила лабораторію. Ціною свого життя Франсуаза врятувала рукопис. Пауль Веннер визнаний великим ученим – йому пропонують будь-яку роботу, великі гроші, його чекає слава … Але він відмовляється від усього і їде в Індокитай, куди колись так прагнула виїхати його улюблена Франсуаза.Запрошуємо до перегляду.

21 травня об 12:00 в Орхуському центрі екологічної інформації відбудеться засідання круглого столу «Екологічні проблеми Кіровоградської області та шляхи їх розв’язання», ініційованого Всеукраїнською екологічною лігою (ВЕЛ). Всеукраїнська екологічна ліга протягом багатьох років сприяє інтеграції екологічної складової до Стратегій, Програм та Планів регіонального розвитку, що є особливо актуальним в контексті Європейської інтеграції України, започаткувавши кампанію «Громадське лобіювання інтеграції екологічної складової у стратегії і програми регіонального розвитку».

В рамках цієї кампанії і заплановано проведення круглого столу, на якому розглядатимуться питання: екологічна ситуація в Кіровоградській області: проблеми та перспективи поліпшення; стан водних ресурсів області; стан об’єктів природно-заповідного фонду у Кіровоградській області та можливості його розширення; екологічні та соціально-економічні проблеми поводження з побутовими відходами у м. Кіровограді та Кіровоградській області; вплив пестицидів і отрутохімікатів на довкілля та здоров’я людини. До участі у засіданні круглого столу запрошені представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, науковці, представники громадськості та ЗМІ;

22 травня о 12.00 розпочнеться загальнобібліотечне свято «Бібліофестиваль на Великій Перспективній-2015». Наголошуємо, що в цей день на гостей чекає багато сюрпризів, кожен бажаючий матиме змогу спробувати себе у творчих майстернях .Для дітей пропонуємо різні цікаві розваги та КІНЕКТ 3D (рухливі ігри). Запрошуємо усіх бажаючих на наше свято! Подробиці заходів шукайте на сторінках сайту та в соціальних мережах.

Вхід – вільний.

Щодня, з 10.00 до 19.00,  у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти в Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою, після чого зможеш розпочати гру сам або удвох, а твій віртуальний образ повторить усі твої рухи на широкоформатному екрані. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

У відділі мистецтв діє виставка печворку та артквілту “Руками створена краса” відомої майстрині Людмили Кривенко. Дивовижні, вражаючі «клаптики» пані Людмили стали, безперечно, візитівкою нашого міста для мистецької спільноти України. Всі роботи Людмили Іванівни насичені світлом та кольором, розглядаючи її сюжети, навіть не виникає сумнівів, що майстриня налаштована дарувати тільки добро і щастя тим, хто знаходиться поряд.

Приходьте і дізнайтеся більше!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар