Люди власними силами ремонтують дороги на Ковалівці (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кілька кіровоградців, яких дістало місцеве бездоріжжя і смітники, вирішили більше не сподіватися на владу, а власними силами навести лад у місті. І почали вони з дуже важливої справи – латання ям на дорогах і прибудинкових територіях.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, цього тижня семеро активістів скинулись власними грошима, придбали цемент, знайшли необхідний реманент (лопати, сапу, обрізану бочку замість бетономішалки, відра) і стали до роботи – залатали величезну яму на проїжджій частині біля арки взялися за ремонт на Ковалівці.

Мешканці тутешніх будинків зовсім не поспішали допомагати активістам – придивлялися до роботи, поради давали і проходили повз.

«Минулого тижня якийсь чоловік побачив нас в роботі і спитав «власні проблеми вирішуєте власними руками?», – розповідає активіст Віталій Слюсаренко. – А ми ж не власні, ми їхні проблеми вирішуємо. Дуже сподіваємося, що люди рано чи пізно усвідомлять – не треба чекати доки хтось зробить все для них і замість них. Якщо ми хочемо жити в чистому і охайному місті, без смітників і розбитих доріг, то повинні прикласти до цього власні зусилля».

Так за три тижні існування ініціативної групи, чоловіки відремонтували проїзди під двома арками на Ковалівці, залатали кілька ям у дворах і облагородили одну з засмічених ділянок на Фортечних Валах.

«Просто приємно бачити результати своєї роботи. І людям приємно. Сподіваємося, що незабаром вони не просто проходитимуть повз, а допомагатимуть нам робити спільну справу. А поки що… Позавчора ми розклеїли оголошення на всіх під’їздах у цьому дворі. Жоден мешканець не прийшов, а оголошення позривали», – додає Віталій.

Спочатку активісти намагалися домовитися про співпрацю з автодором – люди самі наймають машину з бетономішалкою і необхідні для бетонування матеріали, а автодорівці забезпечать перекриття вулиці, поставлять відповідні обмежуючі знаки і прослідкують, щоб бетонування відбувалося відповідно до норм і технологій. Але комунальники, за словами активістів, не правильно зрозуміли ідею і зажадали, щоб кошти на машину й матеріали перерахували на рахунок підприємства. Відповідно, співпраця не вдалася.

Над тим, щоб обрати своїй ініціативі офіційну назву і зареєструвати громадську організацію, активісти поки що не думали. Але поміж собою називають свою роботу «Проект «Дістало!». Допомогти боротися з усім, що дістало кіровоградців, може кожен. Зокрема, наступного тижня чоловіки продовжать ремонт проїздів у дворах на Ковалівці.

Контакти активістів можна отримати в редакції Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар