Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

До Вашої уваги – інформація про хід бойових дій у зоні АТО за минулу добу.

На Маріупольському напрямку тривають зіткнення у Широкиному. Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї, проте зафіксовано обстріл наших позицій зі 122-мм артилерії, яку бойовики тримають в окупованій Саханці.

На Донецькому напрямку противник все активніше підтягує до лінії зіткнення в районі Донецька важке озброєння – 122-мм та 152-мм гармати та танки. Дещо розширилася географія бойових дій – окрім району аеропорту перестрілки тривають південніше – в районі Мар’їнки та північніше – поблизу Кам’янки. В передмістях Горлівки та Світлодарська противник вів вогонь по наших позиціях з БМП, танка та 120-мм міномета.

На Луганському напрямку відбулася серія збройних провокацій в районі Щастя, а також на різних ділянках поблизу Бахмутської траси. Зокрема, у с. Гірське внаслідок мінометного обстрілу бойовиків зруйновано житловий будинок.Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Вчора в зоні проведення АТО було зафіксовано 7 польотів ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на рубежах оборони поблизу Авдіївки.

Незважаючи на провокації бойовиків та брехливі заяви їхніх ватажків, світ підтримує Україну

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Франції Франсуа Олландом.Ця зустріч пройшла у рамках візиту українського лідера до Німеччини. Глава французької держави  засвідчив свою позицію: Україна повністю виконує всі пункти Мінських угод, водночас бойовики порушують режим припинення вогню.

11

Українські військовослужбовці отримують винагороди за участь у бойових діях

Близько 3 млн. гривень гвардійцям виплатять за успішне виконання бойових завдань в зоні АТО. Наразі видано накази про виплату винагород військовослужбовцям Національної гвардії України на загальну суму 2 млн. 700 тис. грн., в тому числі за успішне виконання бойових завдань на суму більше 579 тис. грн. та за безпосередню участь у бойових діях на суму більше 2 млн. грн. Процес виплат вже розпочався.

Українська держава шанує своїх захисників і не залишає їхні родини у скруті

74 сім’ям загиблих військовослужбовців Національної гвардії вже виплачено одноразову грошову допомогу на суму понад 45 млн. грн. Найближчим часом гроші мають отримати ще 20 родин воїнів, що віддали життя за Батьківщину.

Українські спецслужби попереджають спроби бойовиків розхитати ситуацію у прифронтових містах

Наші оперативники виявили схованку з боєприпасами поблизу села Калинівка Донецької області, яку бойовики бандформування «ДНР» планували використати для здійснення терактів у Маріуполі. У схованці злочинці зберігали чотири протитанкові міни, тротилову шашку та електродетонатори. За висновком експертів, боєприпаси призначалися для виготовлення фугасного вибухового пристрою великої потужності.

2122

Триває ротація українських правоохоронців в зоні АТО

35 патрульних з Чернівців вирушили на схід України. Буковинські правоохоронці у зоні проведення Антитерористичної операції забезпечуватимуть охорону громадського порядку.

313233

А зараз – історії справжніх героїв та мужніх захисників Батьківщини, що стоять на передовій

За час проведення антитерористичної операції в Україні виникла ціла когорта військовослужбовців, які пішли до лав Збройних сил України не тільки за професійним обов’язком, але й за покликом серця. Серед таких людей – два рідних брати з Івано-Франківщини з позивними «Хонкер» та «Дизель», які стоять на захисті держави з серпня минулого року. Військові розповіли, що вони вирішили добровільно долучитися до несення військової служби, адже вже мають військову спеціальність механіків-водіїв. Обох військових вдома чекає сім’я – шість братів та три сестри, а з онуками їхніх батьків уся велика родина налічує аж 30 українців. Бійці кажуть, що навіть люди, не пристосовані до війни, змогли навчитися воювати та долати будь-які перешкоди.

Наші військовослужбовці вчергове доводять свою мужність та готовність захищати Батьківщину від нападів ворога – всі вони стоять за мирне життя мільйонів українців.

41

42

43

44

46

47

 За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар