Обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка запрошує (АНОНС)

З

17 травня у відділі мистецтв відкриється виставка «Забуттю не підлягає». Виставка присвячена Дню пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму. На виставці будуть представлені книги, альбоми, спогади очевидців, що привернуть увагу нашого суспільства до трагічних подій історії України.

27 травня виконується 100 років від дня народження Олександра Васильовича Гіталова – новатора сільськогосподарського виробництва, двічі Герой Соціалістичної Праці, раціоналізатора та винахідника, заслуженого механізатора УРСР. Олександр Васильович народився в Новоукраїнському районі Кіровоградської області.

З метою ознайомлення користувачів з життям та досягненнями винахідника, працівники відділу популяризації книги проведуть наступні заходи:

– з 18 травня відділ популяризації книги запрошує переглянути книжкову виставку «О. Гіталов – людина від землі»;

– 19 травня о 13.45 працівники відділу популяризації книги проведуть літературний колаж «Хліб усьому голова».

З 18 травня відділ мистецтв презентує книжкову виставку «Подорож музеями світу», що присвячена Міжнародному дню музеїв. На виставці будуть представлені книги та альбоми про найвідоміші музеї світу – Уффіці, Орсе, Парижський Лувр, Британський музей, музеї Ватікану та Прадо.

22 травня виконується 175-років від дня народження Марка Лукича Кропивницького – українського письменника, драматурга, театрального актора. З ім’ям Кропивницького пов’язані створення українського професійного театру й наступний етап розвитку реалістичної драматургії, його постать, займає особливе місце в історії Кіровоградщини. З метою привернення уваги користувачів до життя та творчості Марка Кропивницького в бібліотеці будуть проведені наступні заходи:

– з 19 травня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «У вимірах сприймання драматурга»;

– 19 травня о 13.00 працівники відділу мистецтв проведуть вечір-портрет «Марко Кропивницький: актор, режисер, драматург»;

– з 20 травня відділ мистецтв запрошує переглянути книжкову виставку «Марко Кропивницький та українське театральне мистецтво» .

19 травня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть музичний брейн-ринг «Знавці музики». Під час пізнавальної гри, учасники отримають цікаві знання з історії світової та української музичної культури, будуть вгадувати музичні фрагменти творів та навчаться розпізнавати музичні інструменти лише за звуками.

З 20 травня відділ абонементу запрошує переглянути книжкову виставку «Спадщина Кирила та Мефодія». Виставка, що присвячена Дню слов’янської писемності та культури, розповідає про діяльність видатних просвітителів та історію розвитку слов’янської писемності та виникнення української мови.

З 20 травня у відділі мистецтв відкриється виставка творчих робіт «Комікси – 9-тий вид мистецтва». На виставці будуть представлені роботи учнів 7-А класу, ЗОШ № 4. Комікс – це послідовність малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну зв’язну розповідь. Цей вид творчості сьогодні дуже популярний серед молоді. Запрошуємо усіх бажаючих переглянути комікси створені молоддю Кіровограда.

21 травня о 14.30 працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.

21 травня о 17.00 розпочнеться чергове засідання клубу «Ліра» на тему «Made in Europe». В рамках зустрічі відбудеться знайомство з сучасною поезією європейських країн – Австрії, Швейцарії, Бельгії, Польщі, Німеччини та інших. Традиційно відбудеться «творча майстерня», під час якої усі бажаючи зможуть поділитися власною творчістю.

24 травня з 12.00 Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім.О.М.Бойченка запрошує усіх бажаючих відвідати чергове засідання творчої студії «фАРТ». Під час засідання в черговий раз майстри Кіровоградщини ділитимуться власними надбанням та вмінням з гостями майстер-класу.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар