Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

На Маріупольському напрямку посилилися зіткнення у Широкиному. Окрім стрілецької зброї, противник обстрілює наші позиції зі 122-мм гармат, які всупереч Мінським домовленостям, розташовані у с. Саханка.

На Донецькому напрямку основні бойові дії вчора велися в районі аеропорту на широкій ділянці від Красногорівки до Авдіївки. Інтенсивність боїв та характер озброєння противника свідчать про їхню цілеспрямовану тактику зриву перемир’я з паралельними звинуваченнями у цьому української сторони. Також бойовики здійснили серію залпів зі 122-мм гармат по наших позиціях у західних передмістях Горлівки.

На Луганському напрямку тривають перестрілки між бойовиками та силами АТО в районі Щастя та станиці Луганської (переважно зі стрілецької зброї). Бойовики вели вогонь не лише по українських позиціях, а й по цивільних об’єктах – зокрема по ТЕС у Щасті.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 25 польотів безпілотників противника. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

Місія ОБСЄ звітує про чергові порушення мирних угод з боку бойовиків

Зокрема, спостерігачі зафіксували, що з майданчиків для відведеного важкого озброєння НЗФ «ДНР», зникли 6 установок «Град», 4 самохідні артилерійські установки.

Також, за даними розвідки, бойовики, порушуючи міжнародні домовленості та правила ведення війни, використовують символіку ОБСЄ для вільного пересування територіями поблизу лінії зіткнення та ведення розвідки. Варто зазначити, що члени бандформувань пересуваються на авто, марки яких не використовуються спостерігачами СММ ОБСЄ. Також маршрути проїзду бойовиків не збігаються із затвердженими шляхами пересування спостерігачів. Українські військовослужбовці зберігають пильність і посилено тренуються для того, щоб попередити будь-яку спробу атаки зі сторони бойовиків.

Українські конструктори розробили фортифікаційні споруди для наших військових

На Донеччині відбулося перше випробування малої вогневої споруди МВС-2, яку планується встановлювати на бойових позиціях захисників Маріуполя.

Броньований об’єкт – розробка вітчизняних військових науковців. На створення першого укріплення пішов всього 1 тиждень. За серійний випуск споруд візьмуться регіональні промислові підприємства.

У ході випробування по 6-гранній формі військовослужбовці відкрили вогонь зі стрілецької зброї та зенітної установки типу ЗУ-23-2. Стрільби показали високу міцність споруди, але також продемонстрували ряд недоліків, які будуть виправлені українськими конструкторами перед запуском серійного виробництва.

111213141516

Українське правосуддя карає бойовиків-сепаратистів

Члена бандформування «ДНР», що готував теракт на військовому складі, засуджено на 9 років ув’язнення. Служба безпеки України затримала бойовика у жовтні 2014 року. Під час обшуку помешкання злочинця, оперативники вилучили 16 кг пластиду з детонаторами, пістолет Макарова з набоями та документи, що засвідчують його причетність до проросійських бандформувань.

212223

Також у Маріуполі затримано місцевого мешканця, у якого вилучено обріз мисливської рушниці,  2 гранати РГД-5, ракетницю та майже 200 набоїв до різної зброї.

Західні союзники та українські волонтери допомагають нашим військовим, які стоять на варті цивілізованого світу

Патріоти з Коростеня разом із представниками місцевої влади відвідали військовослужбовців-десантників, які проходять навчання на загальновійськовому полігоні в Житомирській області. Волонтери передали військовим медичне обладнання, яке безкоштовно надали Норвегія та Швеція. Також троє мобілізованих коростенців отримали нові бронежилети.

313233343536

Сьогодні, 14 травня з аеропорту «Бориспіль» до Афін вирушить літак 3 7 українськими військовослужбовцями на борту. Вони прямують на лікування до медичних установ Греції. Серед них – 4 військовослужбовці Національної гвардії України, які отримали важкі травми та поранення, виконуючи завдання під Волновахою.

Українські волонтери допомагають захисникам Батьківщини

Вінницька військова частина Національної гвардії відзначила чергову річницю з дня свого заснування. Зі святом гвардійців привітали керівники міста та області. Вони відзначили кращих офіцерів почесними грамотами і грошовими преміями. Але найкращий подарунок хлопці, які вже за кілька днів мають вирушити на передову, отримали від львівських волонтерів. Неурядова волонтерська організація презентувала нашим захисникам 3 позашляховики і 3 легкові машини.

4142

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар