Чистка річок обійдеться кіровоградцям у 3,2 млн гривень

Роботи з розчистки обвідного каналу навколо парку Пушкіна у Кіровограді тривають у повну силу. Перевірити як виконуються це важливе для міста екологічне завдання секретар міської ради Іван Марковський запросив кіровоградських журналістів.

“Замулення русел рік на території Кіровограда є однією з головних екологічних небезпек і на її ліквідацію цього року у міському бюджеті передбачено 3,2 мільйони гривень, – наголосив Іван Марковський. – Ми плануємо завершити розчистку Созонівки, почистити Біянку, Інгул у центрі міста і обвідний канал”.

Екологічні роботи на водоймах дозволять розв’язати цілу низку складних проблем: це і убезпечення обійсть кіровоградців від підтоплень, і оздоровлення річок, і благоустрій прибережних території.

Так буде і навколо обвідного каналу, на який не звертали уваги 30 років, переконаний Іван Марковський. Вартість робіт з його гідрологічного оздоровлення складає близько 900 тисяч гривень. Щодня тут працюють 2 екскаватори, десяток великих самоскидів. Планується за два місяці завершити очистку русла. Потім настане час благоустрою: доріжки, освітлення, озеленення, паркова інфраструктура, станція човнів і катамаранів. Щодо самого парку, то Іван Марковський схильний до облаштування на його території Козачого острова з елементами козацької Січі – вежами, укріпленнями, гостроколом, який стане улюбленим місцем відпочинку кіровоградців. У його облаштуванні місто розраховуватиме і на допомогу громадських, козцьких організацій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар