Кіровоградці “оживили” старий УАЗ для бійців 34-го батальйону (ФОТО)

Сьогодні, 14 березня, викладачі та студенти КНТУ передали бійцям 34-го мотопіхотного батальйону 57 мотопіхотної бригади «оживлений» колективними силами УАЗ-3303.

Машину відновлювали фактично з нуля. Як розповідає Михайло Черновол, ректор Кіровоградського національного технічного університету, колись давно хтось із випускників передав кафедрі «Експлуатації та ремонту машин» залізний каркас цього автомобіля на металобрухт. Він пролежав багато років на кафедрі як навчальний експонат, поки одного дня в когось з викладачів не виникла ідея «реанімувати» старе залізяччя для допомоги нашим військовим.

28 лютого цього року почалася активна робота над відновленням УАЗа. Студенти і викладачі працювали після пар, на вихідних. Запчастини для автомобіля шукали по всій області – щось купували, щось знаходили в старих запасах, чимось допомагали небайдужі громадяни.

ДО

ПІСЛЯ

Борис Смалиус, волонтер «Української варти», який доправить подаровану машину на схід, розповів, що така допомога зараз вкрай необхідна нашим бійцям.

«Ніхто не хоче воювати. Ми всі хочемо повернутися до нормального суспільного життя, але умови змушують нас брати до рук зброю, забезпечувати армію,  – говорить волонтер. – Поки не закінчиться війна люди не мають права забувати про своїх захисників».

За словами Сергія Павлишина, командира взводу 34-го батальйону, подарований транспорт вкрай необхідна річ для наших бійців на сході. Скоріш за все, в зоні АТО автомобіль будуть використовувати для підвозу боєприпасів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар