Проросійські бойовики намагаються зірвати перемир’я (РНБО)

Протягом минулої доби противник активізувався, підтягнувши до лінії розмежування важке озброєння – 122-мм та 152-мм гармати, танки та іншу бронетехніку. За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, підвищення кількості збройних провокацій на раніше спокійних ділянках та інші провокативні заяви та дії бойовиків не залишають сумнівів у прагненні ворога зірвати перемир’я і звинуватити у цьому українську сторону.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили серію збройних провокацій у с. Широкине, у тому числі із застосуванням 120-мм мінометів. Втрат на цьому напрямку немає, спроби ворога просунутися вперед були безуспішними.

На Донецькому напрямку бойовики ведуть активні бойові дії в районі аеропорту на широкій лінії фронту від Красногорівки до Авдіївки.

Саме тут противник найбільш активно застосовує заборонене озброєння – зокрема, 152-мм гармати. Точки найбільш запеклого протистояння – сел. Піски та Мар’їнка. Також бойовики вели вогонь по інших позиціях в районі Горлівки і Світлодарська.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок в районі Щастя та Станиці Луганської. Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї по наших позиціях з підконтрольних населених пунктів вздовж лінії зіткнення, зокрема с. Весела Гора та інших.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 23 польоти ворожих БПЛА, в тому числі – у небі над Азовським морем.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено. Найбільші втрати сили АТО понесли від мінометного обстрілу в районі смт Луганське, що неподалік Світлодарська.

Україна вдосконалює оборонне законодавство

Верховна Рада України прийняла зміни до закону «Про правовий режим воєнного стану», який визначає правові засади діяльності органів державної влади, військового командування, органів місцевого самоврядування та підприємств в умовах воєнного стану. Правовою основою запровадження воєнного стану є Конституція України та Указ Президента України, який затверджується Верховною Радою України.

Українські спецслужби затримують зрадників

Служба безпеки України затримала колишнього мера міста Золоте Луганської області, який у травні  минулого року організував у місті псевдореферендум та активно підтримував проросійські бандформування. Після звільнення міста силами АТО, затриманий переховувався у Маріуполі, де встиг придбати кілька квартир і розпочати будівництво особняка. Наразі мер-утікач перебуває під вартою, йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Сумах оперативники затримали колишнього працівника міліції з Луганської області, який вербував людей до бандформування «ЛНР». Навесні минулого року, злочинець вступив до лав так званої «ЛНР», чергував на блокпостах зі зброєю в руках, яку отримав безпосередньо від Мозгового – ватажка банди «Прізрак». Після звільнення Лисичанська, бойовик втік на звільнену територію України. Це вкотре підтверджує усю пустопорожність гасел «русского мира».

Крім того, спецслужби успішно заблокували схему фінансування НЗФ через міжнародну платіжну систему, використовуючи 17 електронних гаманців. Бойовики маскували збір коштів під виглядом підтримки громадських рухів, серед яких були так звані «Ополчение г. Лутугино», «Новороссия», «Сводка новостей Новороссии» та інші. Завдяки злагодженій роботі СБУ та адміністрації платіжної системи цей канал фінансування бойовиків перекрито.

Українські правоохоронці не допускають вивезення зброї із зони АТО

Співробітники ДАІ м. Першотравенська Дніпропетровської області (траса Донецьк – Дніпропетровськ) спільно з працівниками міліції та СБУ зупинили автомобіль на блокпосту. Під час огляду транспортного засобу було виявлено та вилучено 24 коробки, в яких було понад 12 тисяч набоїв калібру 7,62 мм. Водій відмовився від будь-яких пояснень, та був переданий правоохоронцям.

Триває ротація в лавах сил АТО

Зведений загін черкаських правоохоронців повернувся із зони АТО в повному складі. Протягом місяця вони несли службу на території Донецької області, забезпечували охорону громадського порядку та допомагали місцевим мешканцям.

Після урочистої зустрічі  кожен із правоохоронців в оточенні рідних та близьких вирушив на заслужений тижневий відпочинок, після якого вони приступлять до виконання обов’язків.

У зону бойових дій вирушив загін львівських правоохоронців. В порядку ротації на сході України вони змінять своїх товаришів. Новачків серед тих, хто поїхав на схід, немає. У багатьох це вже третя-четверта ротації. У зоні проведення антитерористичної операції працівники міліції нестимуть службу по охороні громадського порядку, проводитимуть розшук та затримання членів НЗФ, охоронятимуть об’єкти життєзабезпечення населених пунктів, а також виконуватимуть інші завдання командування АТО.

Українці допомагають прифронтовим містам

Об’єднана група медиків-волонтерів та офіцерів групи військово-цивільного співробітництва привезли гуманітарну допомогу для мешканців м. Мар’їнка, що потерпає від майже щоденних мінометних обстрілів. Відомі лікарі з Хмельниччини, Житомирщини, Рівненщини та Кіровоградщини, серед яких були кардіолог, терапевт, офтальмолог та стоматолог, надали кваліфіковану допомогу понад 100 пацієнтам. Водночас українські військові доставили до міста ліки, медичні засоби, а також продукти харчування – хліб, крупи, цукор та м’ясні консерви.

Також наші волонтери продовжують допомагати військовим

Рівненські волонтери передали військову амуніцію силам АТО. Також військові отримали два нових позашляховики, які вже перебувають на Рівненському полігоні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар