Діти Олександрівки відпочинуть на… 404,6 тисяч гривень

Нинішнього літа на Олександрівщині до відпочинку та оздоровлення  долучиться 1342 дитини, що становить 53% від загальної чисельності дітей  шкільного віку (за даними держстатзвітності – 2528).

Таку інформацію кореспонденту Першої електронної газети озвучила начальник управління соціального захисту населення Олександрівської РДА Людмила Ковтун. З її слів на проведення оздоровчої кампанії   передбачено 404,6 тис. грн, із них 395 тис. грн кошти районного бюджету, а 9,6 тис. грн. – позабюджетні кошти. На оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій, в тому числі дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції, або є учасниками антитерористичної операції у стаціонарних закладах  передбачено  170 тис. грн, на оздоровлення дітей в пришкільних таборах – 149 тис. грн та на оздоровлення та лікування дітей-інвалідів відповідно до районної Програми соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці, інвалідів, дітей-інвалідів та громадян похилого віку  на 2015–2017 роки  –  76 тис. грн.

Про оздоровлення та відпочинок школярів потурбуються ДЗОВ «Жовтень», Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій та 26 пришкільних табори з денним перебуванням.

“Зокрема, у стаціонарних закладах – 342 дитини, що становить 13,5% від загальної чисельності дітей шкільного віку, з них 212 дітей пільгової категорії, у пришкільних  таборах – 1000 дітей, що становить 40% від загальної чисельності дітей шкільного віку, з них 432 дитини пільгової категорії”, – зазначила Людмила Ковтун.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар