На Кіровоградщині напродавали підробленої кукурудзи та насіння на 600 тис грн

Двоє підприємців, 30 та 35 років, незаконно реалізовували насіння кукурудзи та соняшника під виглядом відомих брендів. За попередніми підрахунками, діями зловмисників товаровиробникам завдано збитків на суму понад 600 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 229 «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару» Кримінального кодексу України, правоохоронці провели декілька обшуків на об’єктах підпільного виробництва посівної продукції на території Ульяновського району, повідомляє УДСБЕЗ УМВС України в Кіровоградській області.

У результаті було вилучено обладнання для фасування та виготовлення фальсифікованого товару, понад 200 мішків з незаконно нанесеним знаком для товарів та послуг, з яких більше 100 – вже упакованих.

Аби надати елітного вигляду продукції, зловмисники фарбували насіння у бетономішалці спеціальною фарбою для стін. Продавали клієнтам фальсифікат за значно заниженою ціною – 1400 гривень за мішок. Реальна вартість брендової продукції складає близько 4 тисяч гривень за одиницю.

Розслідування за цими фактами триває. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар