Жителі Кіровоградщини сплатили 41, 8 млн грн на оснащення української армії

За оперативними даними Головного управління ДФС у Кіровоградській області, з початку року мешканці Кіровоградщини сплатили до державного бюджету 41,8 млн грн цього податку, з них за квітень поточного року до бюджету надійшло 11,8 млн грн.

У відомстві підкреслюють, що військовий збір використовують для фінансування війська України та акцентують увагу на необхідності відповідального ставлення до його нарахування та сплати.

Слід нагадати, що у разі ненарахування, неутримання або несплата податків передбачено накладення штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету. Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати доходів.

Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею; виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар