Як кіровоградці відзначили День Перемоги (ФОТО)

Вчора, 9 травня, кіровоградці відзначили 70-річчя з дня великої перемоги над фашистською Німеччиною. Цього року свято для кожного приймає особливий зміст – ми згадуємо не лише Велику Вітчизняну війну, але сьогоднішню, неоголошену.

Перша електронна вирішила чим для кіровоградців став цьогорічний День Перемоги – днем пам’яті та скорботи чи ще одним приводом горілчано-весело відпочити.

Зранку урочиста громадська хода, ввечері пісні воєнних років з друзями, святковий концерт та салюти. Так було завжди. Але цього року все змінилось. Кіровоградці вирішали відзначити велике свято тихо, мирно, спокійно. Без зайвого пафосу та шуму. До самого вечора можна було побачити людей, які йшли покласти квіти на нещодавно відкриту “Алею слави” на валах.

Особливою відзнакою свята були червоні маки. Продавчиня Оксана, кожного року продає різноманітні атрибути свята. Говорить, що цього року попит на маки більший ніж минулого. Купують одразу по 5 штук, для знайомих, друзів та родичів.

Увесь день Кіровоград пустує і побачити компанії на вулицях міста просто неможливо. У Ковалівському парку гуляють молоді мами з дітьми та сидять на лавках люди похилого віку.

У Дендропарку святковий концерт. Тож, поїхали туди побачити щось цікаве. Але і тут невдача – все цілком пристойно. На сцені лунали українські пісні у виконанні молодих кіровоградських співаків. Наталя прийшла до парку з подругами на святковий концерт. Як поділилась спогадами з кореспондентом Першої електронної, її прадід загинув на війні і зараз онук там знаходить, тому для неї це свято по-справжньому особливе.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар