Школярі з Кіровоградщини перемогли на Всесвітньому фестивалі робототехніки (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учні Новопразького навчально-виховного комплексу (Олександрійський район) побували на одному з наймасштабніших наукових свят, покликаних об’єднувати кращих легоконструкторів з усього світу – Всесвітньому фестивалі робототехніки, який пройшов у місті Сент-Луіс (США). А головне – школярі з провінційного українського селища здобули там перемогу і міжнародне визнання.

Як розповіли учні кореспонденту Першої електронної газети, з 20 тисяч учасників, які презентували двісті країн світу, лише 33 команди отримали визнання і нагороди.

Завоювати призові місця було не так легко. Наші земляки на суд поважного журі представили проект «Діти – дітям», що включав у себе презентацію кількох багатофункціональних пристроїв та окремих конструкцій, зокрема, «Легоруку», «Арттерапію» та мініпроект «Бої роботів». Усі ці винаходи школярі розробили для дітей з обмеженими можливостями.

«Представництво «LEGO Foundation» в Україні, яке й виступило ініціатором низки конкурсів на території нашої держави, підтримало нашу команду фінансово і сприяло поїздці в Штати. Також у цьому нам допомогли місцеві сільгоспвиробники, зокрема, ТОВ «УкрАгроКом», ТОВ «Степ», ТОВ «Агросвіт» та інші. Ми дуже вдячні спонсорам за підтримку. Окрім того, по завершенню фестивалю керівник представництва «LEGO Foundation» в Україні Оксана Стоєцька пообіцяла передати нам декілька боксів з кубиками лего для тяжкохворих олександрійців, які знаходяться на лікуванні в обласній дитячій лікарні. У Міністерстві освіти також пообіцяли підтримку і сприяння у більш ширшій презентації наших пристроїв та винаходів», – розповіла директорка НВК і науковий керівник проекту Лариса Мітленко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар