Донорську кров з Кіровоградщини дозволили передавати на Схід для поранених Героїв

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На сесії Кіровоградської обласної ради  прийняли рішення “Про надання дозволу на безоплатну передачу компонентів і препаратів донорської крові”.

Про це Першій електронній розповів головний лікар Кіровоградської обласної станції переливання крові Сергій Кіба.

Тепер обласна станція переливання крові зможе передавати безкоштовно донорську кров закладам охорони здоров’я з інших регіонів України. А також медзакладам Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ.

“Щойно буде запит про потребу нашої крові у госпіталях на Сході – ми відправимо необхідну партію у спеціальних машинах на Схід,” – зазначив Сергій Кіба.

Рішення “Про надання дозволу на безоплатну передачу компонентів і препаратів донорської крові” прийняли з метою належно організувати надання медичної допомоги пораненим під час проведення антитерористичної операції. Такі рішення прийняли ради різних областей України у відповідь на звернення Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше компоненти крові Кіровоградської обласної станції переливання крові дозволено було використовувати лише на потреби області. Окрім того, заклади підпорядковані Міністерству охорони здоров’я не співпрацювали із лікувальними установами Міністерства внутрішніх справ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар