Як майстриня-вишивальниця перетворила хобі на бізнес

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Власна справа – можливість реалізувати професійний потенціал та перетворити давні мрії на реальність. Організація власного бізнесу – це можливість реалізувати власний професійний потенціал та досягти фінансової незалежності. Тому державна служба зайнятості активно сприяє потенційним підприємцям із числа безробітних громадян в організації власної справи.

Так, Тетяна Ю., за спеціальністю монтажник радіоелектронної апаратури та приладів, втративши роботу, намагалася самостійно вирішити питання своєї зайнятості.Після кількох невдалих спроб працевлаштування жінка вирішила звернутися по допомогу до Світловодського міськрайонного центру зайнятості.

Під час перебування на обліку в міськрайонному центрі зайнятості, жінка відвідувала різноманітні заходи, зокрема й семінари «Як розпочати свій бізнес?», «Від бізнес-ідеї – до власної справи», на яких дізналася про можливість започаткування власної справи. Ідея для майбутнього бізнесу в Тетяни Ю. з’явилась одразу, адже вона давно займається вишивкою хрестиком, а в умовах сьогоднішнього патріотичного піднесення вишиванки стали незмінним атрибутом майже кожного українця.

Для реалізації своєї мрії Тетяна Ю. спочатку взяла участь у кількох семінарах орієнтації на підприємницьку діяльність, а потім освоїла поглиблений курс навчання основам організації власної справи. Після цього вона успішно захистила бізнес-план, а отримавши одноразову грошову допомогу, почала активно напрацьовувати клієнтську базу.

На сьогоднішній день пані Тетяна оздоблює на замовлення чоловічі вишиванки, використовуючи техніку ручної вишивки хрестом, але планує розширити асортимент за рахунок жіночих та дитячих сорочок. Майстриня з радістю ділиться своїми враженнями з приводу своєї діяльності: «Те, що я роблю приносить мені радість, а це означає, що я – на правильному шляху».

Заохочуючи безробітних до започаткування власної справи, центр зайнятості не тільки сприяє зайнятості безробітних, створенню нових робочих місць, а й допомагає людям відкрити в собі творчий потенціал і реалізувати давні мрії

О. Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодського міськрайонного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар