Чи будуть пільги у кіровоградських школярів та військових?

Чи їздитимуть кіровоградські школярі та військові безкоштовно у громадському транспорті – саме це питання сьогодні, 6 травня, обговорювала робоча група по тарифам для соціально незахищених верств населення, ініційована депутатом Кіровоградської міськради Павлом Топчієм.

«З 1 червня цього року пільги на безкоштовний проїзд у громадському транспорті залишаються лише інвалідам 1 і 2 групи, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, учасникам бойових дій, учням із малозабезпечених сімей та особам, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів 1 групи. Пільговий проїзд для пенсіонерів та дітей війни не входить до цього переліку. Таким чином звільняється частина державних коштів, на які ми можемо подбати про безкоштовний проїзд для школярів, які живуть за межами пішохідної доступності від навчального закладу (пішохідна доступність – 1 км – прим. авт.),  та учасників АТО, які ще не отримали статус учасника бойових дій», – пояснив свою ідею Павло Топчій.

Суть ініціативи депутата міськради полягає у тому, що субвенція у розмірі 16 млн грн, виділена з державного бюджету на компенсацію пільгового проїзду, має піти на вирішення питання пільгового проїзду для учасників АТО та школярів.

«Наказом статистики затверджено, що учасники АТО у Кіровоградській області мають право на безкоштовний проїзд: 10 разів у громадському автотранспорті та 15 – у електротранспорті. У Кіровограді на оформлення пільг на послуги ЖКГ подали заявку близько 1000 учасників АТО. Враховуючи можливе подорожчання проїзду в тролейбусах до 2,5 грн, пільгове перевезення для військових буде коштувати приблизно 72,5 грн/міс. Це трохи більше 70 000 грн/рік, що загалом не так вже й багато», – коментує Павло Топчій.

Члени робочої групи по тарифам для соціально незахищених верств населення вирішили прорахувати кошторис даної пропозиції та на наступному засіданні, оперуючи точними цифрами, визначити всі плюси та мінуси даної ініціативи.

Стосовно ж пільгового проїзду для кіровоградських школярів, у членів комісії виникло декілька ідей: запровадити проїзні квитки або монетизувати вартість проїзду сім’ям,  які цього потребують.

Реалізують дану ініціативу чи ні, кіровоградці дізнаються на найближчому засіданні сесії міськради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар