РНБО: противник нарощує бойову міць (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом доби в районі антитерористичної операції противник здійснював концентрацію додаткових сил і військової техніки та проводив укріплення оборонних рубежів. Зберігається висока активність розвідки незаконними збройними формуваннями позицій українських військ уздовж лінії зіткнення.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Противник продовжує порушувати режим тиші як на Донеччині, так і на Луганщині. Здебільшого російсько-терористичні війська використовують стрілецьку зброю, міномети та гранатомети. Також бандити застосовують проти українських військ озброєння, яке мало бути відведеним за Мінськими угодами, а саме міномети калібру 120 мм, 122- та 152-міліметрову артилерію. 3 рази проти українських військових застосовувались реактивні системи залпового вогню «Град». Українські військовослужбовці надійно утримують рубежі оборони та адекватно відповідають на всі провокації противника.

На Донецькому напрямку найбільше обстрілів зафіксовано в районі Донецького аеропорту. Бойовики обстрілюють сили АТО поблизу Авдіївки, Опитного, Пісок, Водяного, шахти Путилівської. Також інциденти порушення режиму тиші мали місце поблизу Горлівки та Гранітного. Опівночі українські військовослужбовці неподалік населеного пункту Новоселівка під час бойового зіткнення успішно відбили напад диверсійно-розвідувальної групи противника у складі 10 чоловік.

На Луганському напрямку дещо зросла інтенсивність обстрілів з боку бойовиків. Також бойовики продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом в межах Луганської області зафіксовано політ 2 БПЛА.

На Маріупольському напрямку російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати селище Широкине. Там зафіксовано 10 обстрілів українських військ з боку бойовиків.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинуло 2 українських військовослужбовців, ще 5 отримали поранення.

Частина втрат пов’язана з інцидентом, що стався поблизу села Катеринівка Попаснянського району. Українська бойова розвідувальна дозорна машина здійснила наїзд на міну. У результаті вибуху 2 військовослужбовці загинули, а 3 військовослужбовці отримали тілесні ушкодження. Потерпілих госпіталізовано.

Ще 2 військовослужбовців поранено внаслідок бойового зіткнення поблизу селища Широкине на Маріупольському напрямку.

Українські правоохоронці затримують інформаторів та агентів незаконних збройних формувань

На Луганщині в районі с. Колесниківка у результаті спільних дій прикордонників, співробітників СБУ та військовослужбовців ЗСУ затримано особу, причетну до діяльності незаконних збройних формувань. Чоловік займався збором даних на користь бойовиків. При огляді у нього виявили топографічну карту з елементами обстановки та електронні накопичувачі.

У Донецькій області на контрольно-пропускному пункті «Новотроїцьке» затримано громадянина України, який за дорученням представників так званої «ДНР» намагався автотранспортом перемістити до Маріуполя агітпродукцію антиукраїнського змісту.

Росія використовує свої дипломатичні установи для зухвалої інформаційної кампанії, щоб підірвати довіру до України

Так, учора Міністерство закордонних справ Росії поширило дезінформацію про нібито обстріл українськими військами житлового району Донецька з важкої артилерії. Це, зокрема, розповів Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров діючому Голові ОБСЄ Івіце Дачичу. Традиційно російська так звана «дипломатія» розповсюджує те, що не відповідає дійсності. Україна сумлінно виконує Мінські домовленості й не відкриває вогонь по містах, а важке озброєння з української сторони було давно відведено згідно з мирними угодами. Крім того, в минулому вже мали місце випадки, коли бойовики вели провокаційні обстріли з артилерійських систем по житловим кварталам населених пунктів, що знаходяться під їхнім контролем. Факти таких провокацій були підтверджені представниками ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню.

Національна гвардія України поповнюється новобранцями

150 військовослужбовців строкової служби склали прясягу українському народові у Харкові. Після урочистої церемонії, усі присутні змогли ознайомитись зі зразками техніки, продовольчими наборами, літньою та зимовою уніформою та новітніми зразками зброї, яка використовується під час АТО.

11121314151617181919-119-2

Водночас Україна готує нове покоління захисників

У Харкові на базі Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» було запрошено усіх охочих подивитись на підготовку майбутніх військових.

Вихованці ліцею продемонстрували свої фізичні здібності та вправність поводження зі зброєю.

212223242526

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар