17 учасників АТО отримали допомогу в Олександрійській ЦРЛ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У першому кварталі поточного року в Олександрійській центральній районній лікарні було проліковано 17 учасників АТО, більшість з загальними захворюваннями і лише один з пораненням. 

Як повідомила кореспонденту Першої електронної газети головний лікар ОЦРЛ Валентина Гарагуля, приблизно половина бійців проліковані амбулаторно, інші – в стаціонарі.

«Такі хворі скаржаться переважно на порушення в роботі нервової системи, внутрішніх органів та хірургічні вади. Лікуємо і харчуємо їх безкоштовно і при цьому надаємо широкий спектр медичних послуг. Трьох армійців, щоправда, направили до Кіровоградського військового госпіталю», – каже Валентина Гарагуля.

За словами лікаря, починаючи з середини квітня і до травневих свят комплексний медогляд пройшли всі демобілізовані бійці. Таких по району загалом налічується 31 особа. З числа оглянутих четверо поставлені на диспансерний облік (двоє у психіатра, по одному у хірурга та гастроентеролога). Троє бійців направлені на МСЕК для встановлення групи по втраті працездатності, двом призначена інвалідність III групи, а один ще чекає рішення комісії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар