На Кіровоградщину з’їхалися художники-живописці (ФОТО)

Микола Цуканов продовжує радувати та дивувати кіровоградців своїми креативними ідеями. Цього разу місцевому мистецтволюбцю спала на думку чудова ідея – організувати мистецький пленер у Світловодську.

Вчора, 28 квітня, у галереї «Єлисаветград» зібралися чиновники,  творча інтелігенція та представники художньої еліти Кіровограда, Одеси та Дніпропетровська.

«Сьогодні ми презентуємо виставку «Одеса – джерело натхнення». Вона передує пленеру, який відкриється 29 квітня у Світловодську.  Загалом в Україні існує 7 шкіл живопису: Дніпропетровська, Харківська, Закарпатська, Київська, Львівська і Одеська. Цього разу ми вирішили провести пленер Одеської школи живопису. Це унікальний шанс художників Кіровоградщини поспілкуватися з колегами по мистецькому цеху, обмінятися з ними досвідом», – розповів про мету зустрічі Микола Цуканов, директор галереї «Єлисаветград».

До відкриття першого пленеру Кіровоградщини долучилися і чиновники. А Кіровоградський осередок Укрпошти навіть випустила “унікальну марку” приурочену до цієї події. Людмила Салоїд, директор Кіровоградської дирекції Укрпошти, та Микола Цуканов,  директор галереї «Єлисаветград», публічно провели урочисте погашення марки і поштового конверту.

Довідка:

Пленер (фр. en plein air – відкрите повітря) – у живописі термін, який позначає передачу в картині всього багатства змін кольору, зумовлених дією сонячного світла і атмосфери. Пленерний живопис склався у результаті роботи художників на вільному повітрі, а не в майстерні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар