Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

За минулу добу протистояння в зоні АТО значно посилилася. Розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Вперше за квітень противник застосував проти наших військових реактивні установки «Град».

Також по наших позиціях було проведено 18 ворожих обстрілів зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат. Зафіксовано використання танків та зенітних установок противника. Не гребують НЗФ і обстрілами населених пунктів: вчора ввечері терористи випустили пакет «Градів» по с. Новоласпа Волноваського району Донецької області. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Збільшення кількості збройних провокацій з боку НЗФ у поєднанні з огульними звинувачення української сторони у зриві перемир’я вкотре демонструють неготовність і небажання бойовиків врегулювати конфлікт мирним шляхом.

На Маріупольському напрямку противник проявив активність в районі с. Широкине та с. Чермалик. Завдяки професіоналізму наших військових, спровокувати українських бійців не вдалося, втрат у лавах сил АТО не допущено.

На Донецькому напрямку бойовики намагаються знайти слабкі місця в нашій лінії оборони в районі аеропорту. Епіцентр протистояння – українські позиції поблизу Авдіївки, де ворог найбільш активно застосовує заборонене озброєння. Окрім передмість Донецька, противник порушувував режим тиші в селах навколо м. Світлодарськ, що на північ від окупованого Дебальцевого.

На Луганському напрямку ворог намагався спровокувати наших військових в районі н.п. поблизу Бахмутської траси – сел. Золоте та с. Сокільники, а також м. Щастя.

За інформацією Державної прикордонної служби, протягом минулої доби було зафіксовано 26 польотів ворожих БПЛА на сході України.

Вчора внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 14 – було поранено. Переважна більшість цих інцидентів припадає на наші позиції в районі Авдіївки.

Українська армія зміцнює рубежі оборони. Поблизу Артемівська тривають роботи зі зведення фортифікаційних споруд, що захищають прифронтові території від зазіхань агресора.

Оборонні комплекси складатимуться з окопів, сотень бліндажів, десятків опорних пунктів і вогневих споруд. Роботи тривають цілодобово, якість робіт контролюється військовими інженерами.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Міліціонери в зоні АТО постійно тренуються і підвищують свою боєздатність.

Старший офіцер групи спецпризначення «Сармат» розповів міліціонерам про основні правила особистої безпеки при веденні бойових дій і орієнтування на місцевості. Боєць продемонстрував тактику ведення бою, показав прийоми стрільби з вогнепальної зброї з різних положень. Офіцер нагадав про правила перевірки документів у підозрілих осіб, зупинки та огляду транспортних засобів.

31

21

У Слов’янську медики-волонтери з м. Києва провели для правоохоронців практичний інструктаж про те, як в екстрених ситуаціях надати першу медичну допомогу, і врятувати життя собі і бойовому товаришу. Медики навчили міліціонерів евакуації постраждалих з поля бою і першочерговим діям при пораненнях, а волонтери – передали спеціальні набори для надання першої медичної допомоги.

223233343536

Навички володіння вогнепальною зброєю і взаємодію між бійцями відпрацьовували на полігоні під Маріуполем міліціонери роти патрульної служби міліції особливого призначення «Туман». Правоохоронці провели практичні заняття, на яких відпрацьовувалися тактичні прийоми пересування в бойовому порядку і вдосконалення вогневої підготовки.

41424344

Учасники АТО отримують кваліфіковану медичну допомогу.

Вже понад 4000 військовослужбовців, поранених у зоні АТО, пройшли лікування та медичну реабілітацію у лікарнях Міністерства оборони України. Наразі в санаторіях міністерства перебувають понад 460 бійців та у госпіталях ще близько 2 000 військовослужбовців. Наші медики роблять усе можливе для того, щоб вилікувати військових й допомогти їм відновити сили якомога швидше.

Також пораненим допомагають волонтери, зокрема «Книжкова сотня», які доставили бійцям у Військово-клінічному центрі Західного регіону книги та періодику. Активісти не лише приносять літературу, яка є в наявності, але й приймають замовлення від бійців.

5152535455565758

Українські правоохоронці вилучають зброю в зоні АТО.

Поблизу м. Ямпіль Краснолиманського району Донецької області, в лісовому масиві, де колись був блокпост НЗФ, міліціонери Донеччини та Сумщини знайшли схованку боєприпасів. До неї входили 2 ракети та 5 реактивних протитанкових гранат. Як припускають оперативники, боєприпаси, були залишені бойовиками під час поспішного відступу в червні минулого року.

6162

У Костянтинівському районі на блокпосту затримано чоловіка, який перевозив в автомобілі боєприпаси. Автомобіль під’їхав до блокпосту пізно вночі, і цим привернув увагу правоохоронців. За словами автоінспекторів, водій помітно нервував. Працівники міліції перевірили документи і провели ретельний огляд автомобіля і багажу громадянина.

У багажнику міліціонери виявили 240 набоїв калібру 5.45 мм, 2 магазини до автомата Калашникова, підсумок під магазини і гранату. Раніше судимий зловмисник намагався ввести правоохоронців в оману, заперечуючи, що боєприпаси належать йому, проте чітко пояснити, звідки у нього такий арсенал, не зміг.

717273

Триває ротація в лавах українських правоохоронців.

Бійці спецбатальйону «Чернігів» вирушили на Луганщину, щоб змінити на позиціях побратимів. Проводжати на Схід українських патріотів прийшли брати по зброї, друзі і рідні спецпризначенців, а також волонтери. Бійці добре екіпіровані та забезпечені усім необхідним для несення служби в бойових умовах. Волонтери доставили бійцям продуктові набори, засоби гігієни, а ще – запашні паляниці хліба.

8182838485

На окупованих територіях поглиблюється економічна криза. За оперативною інформацією, окупаційна адміністрація на території Донецької області планує призупинити діяльність понад половини підконтрольних шахт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар