Круглий стіл «Що отримав народ від перемоги у Другій світовій війні?» (АНОНС)

06 травня 2015 року о 10.00 год. у конференц-залі Державного архіву Кіровоградської області відбудеться засідання  круглого столу на тему: «Що отримав народ від перемоги у Другій світовій війні?» (до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 90-ї річниці від дня заснування Державного архіву Кіровоградської області).

Науковці, краєзнавці та історики області обговорять низку проблем, а саме: перебіг військових події на території Центральної України 1941-1944 рр.; окупаційна політика гітлерівської Німеччини; відновлення мирного життя на території Кіровоградської області у перші повоєнні роки.

Святкуючи Перемогу, ми разом зі світовою громадськістю сумуємо за мільйонами втрачених життів, які були знищені в боях, на окупованих територіях, в концтаборах, вивезені на примусові роботи до Німеччини, а також винищені внаслідок політики Гітлера.

Український народ був серед тих, хто не лише зазнав великих втрат під час війни, а й віддав багато сил, щоб врятувати світ від нацизму. У лавах Червоної Армії воювало понад 7 мільйонів українців, понад двом тисячам з них за роки війни було присвоєно звання Героя Радянського Союзу, 29 з них стали двічі Героями Радянського Союзу.

Україна заплатила високу ціну за Перемогу у тій війні. Загинув кожен п’ятий українець. Було спалено, спустошено та зруйновано сотні і тисячі міст та сіл.

Кожного року напередодні 09 травня – ми низько вклоняємось перед відвагою, героїзмом та надзвичайною волею до перемоги наших прадідів, дідів, батьків – солдат на передовій та працівників тилу, всіх тих, хто віддав найцінніше – своє життя – заради нашого щасливого майбутнього.

Державний архів Кіровоградської області зберігаючи пам`ять про великі  жертви українського народу в минулому, працює над популяризацією документів національно-архівного фонду України, які висвітлюють події Другої світової війни.

У рамках проведення даного заходу відбудеться презентація науково-краєзнавчого вісника «Між Бугом і Дніпром» (Випуск ІІ), який вміщує матеріали обласної науково-практичної конференції «Центральна Україна у вирі Другої світової війни». Збірник складається з чотирьох частин, присвячених перебігу воєнних подій на території області у 1941-1944 рр., питанням історії бойових дій на території районів Кіровоградщини, персоналіям військових діячів, які брали безпосередню участь у бойових діях на території нашого краю, боротьби з окупантами тощо.

Запрошуємо засоби масової інформації відвідати зазначені заходи, що відбудуться 06 травня 2015 року о 10.00 год. у конференц-залі Держархіву області (вул. Академіка Корольова, 3; 2-й поверх).

Додаткова інформація за тел.: 37 31 65

Поширити:

Залишити коментар:

коментар