Черчілль і Куба: миру не буде

Сьогодні на вулиці Дворцовій, біля пабу “Черчілль” та кафе “Куба” було людно – біля основи конструкції літнього майданчику зібралися правоохоронці, працівники обох закладів і просто перехожі. Хтось протестував проти незаконного, на їх думку, будівництва літнього майданчику на пішохідній вулиці, хтось стверджував, що веденню їх бізнесу заважають конкуренти.

Конфлікт з літніми майданчиками на Дворцовій давній – міська влада вимагає знести їх як такі, що встановлені без дозволу, власники закладів громадського харчування стверджують, що відповідне положення, за якими вони мають встановлюватись, досі не прийняте міською радою, тому бізнесмени діють за старими дозволами, термін дії яких давно вичерпано.

Що стосується тимчасової споруди літнього майданчику пабу “Черчілль” у вигляді чималого павільйону, то на виконання припису міськвиконкому його взимку було демонтовано, та сьогодні о 7 ранку почалися роботи з його встановлення.

Сусіди-конкуренти з “Куби” стверджують, що виступають проти незаконного, на їх думку, монтажу павільйону, який фактично перекриває фасад їхнього закладу. Працівники “Куби” зайняли місце між дошками основи павільйону і заявили, що не зійдуть звідти, поки конструкцію не буде прибрано згідно з приписом міської ради.

Те, що конфлікт інтересів лежить не тільки у площині стосунків “міська рада – приватний бізнес” а і у непростих стосунках між сусідами-конкурентами, власне ніхто і не приховує – власники обох закладів вже давно спілкуються виключно через посередників, а власники пабу “Черчіль” навіть придбали фірму-орендаря усієї будівлі, у якої “Куба” в свою чергу орендує приміщення на умовах суборенди.

Як стверджує директор “Куби” Роман Короленко, їх влаштує розвиток подій, за яким буде виконано припис міської влади.

Віра Скачко, заступник директора “Черчілля” каже, що єдиний прийнятний для них варіант – неперешкоджання їм у монтажі павільйону, і на жодні компроміси з владою чи сусідами йти вони не планують.

Як прокоментував ситуацію, що склалася, заступник міського голови Сергій Васильченко, у міської влади відсутні повноваження силового демонтажу таких конструкцій. Єдиний шлях, що можливий у рамках їх повноважень та чинного законодавства – надані приписи, складені акти та вирішення конфліктних ситуацій у судах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар