Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Бойовики посилюють збройну активність у зоні АТО, нехтуючи Мінськими домовленостями. Вчора було зафіксовано 7 обстрілів наших позицій зі 122-мм гармат, 15 разів – зі 120-мм мінометів, двічі – з танків. Сили АТО готові до будь-якого варіанту розвитку подій, і мають можливість адекватно відповісти на провокації противника.Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Маріупольському напрямку не припиняються зіткнення в с. Широкине. Встановлено, що наші позиції були обстріляні бойовиками з гармат, що розташовані у селі Саханка, яке знаходиться за 5 кілометрів від лінії зіткнення. Зафіксовано роботу снайперів противника.

На Донецькому напрямку триває найбільш запекле протистояння у зоні АТО. Бойовики безперестанно ведуть вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, в тому числі – з заборонених видів озброєння. Епіцентр зіткнення – район Авдіївки, де противник найчастіше використовує важкі міномети та гармати. Окрім західних околиць Донецька, бойовики намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні на північних та західних околицях Горлівки.

На Луганському напрямку активність бойовиків зосередилася в районі м. Щастя, а також. с. Кримське та Сокільники, що поблизу Бахмутської траси. Фактів використання великокаліберного озброєння та бронетехніки з боку ворога на цьому напрямку не зафіксовано.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора у небі Донеччини та Луганщини було зафіксовано 21 політ БПЛА противника.

За минулу добу у ході бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

Україна продовжує співпрацю з ОБСЄ для поступового врегулювання конфлікту на Сході.

Представник української сторони у Спільному центрі з контролю та координації представив фахівцям ОБСЄ та представнику ЗС РФ у Центрі пропозиції з демілітарізації с. Широкине. План передбачає повне припинення вогню, відведення військових підрозділів сторін на визначену відстань, встановлення веб-камер та проведення українськими фахівцями робіт з розмінування села та прилеглої території. Україна зацікавлена у відновлені миру та спокою у Широкиному, що може стати новим кроком до мирного врегулювання. Проте це можливо лише у разі виконання умов демілітарізації з боку бойовиків.

Проте Україна не збирається толерувати агресію з боку бойовиків

Так, в останньому звіті місії ОБСЄ знову вказується, що російські найманці вдалися до наймасштабніших провокацій з часів лютого. Зокрема, обстріли у районі села Широкине тривали протягом 12 годин. Бойовики вкотре піддали небезпеці життя спостерігачів – деякі боєприпаси поцілили в район де знаходився їхній спостережний пункт.

Крім того, безпілотники спостерігачів зафіксували 17 танків, 3 САУ та 60 БТРів на окупованих територіях поблизу Широкиного. Українські військові відбивають усі атаки окупантів, і не залишать цей населений пункт, поки бойовики не почнуть виконувати мирні угоди.

Збройні сили України посилено тренуються

Війська радіаційної, хімічної та біологічної боротьби провели навчання з димового маскування на Луганщині. Ці маневри дозволяють приховати свої вогневі позиції під час бою, а також прикрити колони техніки від атак противника.

11

12

13

14

15

16

17

18

Також Донецький прикордонний загін та Маріупольский загін морської охорони провели спільні навчання. Морські прикордонники тренувалися влучати у надводні та повітряні цілі, а бійці на суходолі виконали стрільби з зенітних установок. До вашої уваги – кадри тренувань воїнів-зенітників:

21

222324252627

28

29

29-1

Львівські медики провели заняття з військовослужбовцями Національної гвардії України

Медики провели практичні заняття на тему первинного огляду пораненого, зупинки кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації, а також транспортування пораненого в укриття. Кожен військовослужбовець зміг самостійно потренуватися і вдосконалити життєво важливі навички військової медицини.

31

32

33

34

35

36

38

Українські рятувальники допомагають переселенцям зі Сходу знайти тимчасове житло

З кінця січня і дотепер прифронтові території, що регулярно обстрілювалися бойовиками, залишили 15 тисяч 126 людей, серед них – 2 тисячі 344 дитини та 403 людини з обмеженими можливостями. Найбільше переселенців розміщено у Харківській, Дніпропетровській, Київський областях, місті Києві, а також звільнених районах Донецької і Луганської областей. Українська влада докладає усіх зусиль, щоб дати прихисток переселенцям: вже знайдено житло для розселення 15 тисяч 528 людей.

Молоді українці допомагають нашим захисникам

З початку навчального року школа № 49 міста Львова долучилася до збору коштів для воїнів АТО. Вони також допомогли волонтерам зібрати необхідні речі для наших воїнів на схід, передавши їм одяг, засоби гігієни, писанки та малюнки. Не забувають юні львів’яни і про поранених – учні 3-4 класів цієї школи провели збір необхідних речей для воїнів, що лікуються у госпіталі і лікарні.

Кілька місяців тому 49-ту школу відвідав десантник Євген Вознюк, який воював на сході України, і розповів учням про свій бойовий шлях.

41

42

43

44

Поширити:

Залишити коментар:

коментар