Росія перерахувала 42 млн. доларів на будівництво «ядерного» заводу у Смоліному

Компанія “ТВЕЛ” достроково профінансувала проект будівництва заводу з виробництва ядерного палива у селищі Смоліне Кіровоградської області.

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на представника паливної компанії.

Сьогодні, 12 листопада компанія «ТВЕЛ» перерахувала 42 мільйони доларів на рахунок спільного російсько – українського підприємства.

«ТВЕЛ» для своєчасної реалізації проекту та виконання першочергових заходів у повному обсязі скористався своїм переважним правом для внесення грошових коштів . Кошти вже надійшли на розрахунковий рахунок спільного підприємства . Додаткова емісія акцій повинна бути завершена до кінця поточного року» , – сказав представник компанії.

За його словами, для того, щоб емісія була визнана такою, що відбулася, український акціонер СП – держконцерн «Ядерне паливо» – повинен внести аналогічну суму в СП до 31 грудня 2013 року.

За рахунок нової емісії акцій СП будуть фінансуватися основні будівельні роботи на майданчику. Вони мають стартувати в другому кварталі 2014 року. Крім того, будуть оплачені рахунки за нестандартизоване обладнання, забезпечено повноцінне ліцензування проекту. Частина коштів буде виділена на розробку подальшої технічної документації та реалізацію соціально – значущих проектів у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар