Бойовики продовжують порушувати умови мирних угод (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, але знаходиться під повним контролем українських військових. За минулу добу ворог застосовував як стрілецьке так і важке озброєння. Зокрема, бойовики 17 разів обстріляли наші позиції з 120-мм мінометів та один раз зі 122-мм артилерії, яка була застосована в районі населеного пункту Зайцеве Донецької області. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Найгарячішими точками на Донецькому напрямку залишається район Донецького аеропорту та передмістя Горлівки. Бойовики зосередили свої напади на Авдіївці, Пісках, Опитному, і Водяному. Крім того, в районах Мар’їнки та шахти Путилівської бойовики здійснили спробу штурму наших позицій. Українські військові дали потужну відсіч окупантам і вийшли з боїв без втрат.

На Маріупольскому напрямку противник вчергове атакував позиції Національної гвардії України та українських військових поблизу Широкиного.

Водночас бойовики продовжують перешкоджати роботі міжнародних спостерігачів, які знаходиться на цій ділянці лінії зіткнення. Так, бойовики «ДНР» відмовили представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у доступі до східної частини Широкиного. Також спостерігачі повідомили, що їхній патруль бойовики використали як «живий щит», щоб дістатись до своїх позицій. Через таке зухвале порушення мирних угод, життя спостерігачів наражаються на дедалі більшу небезпеку.

На Луганському напрямку найбільша активність бойовиків спостерігалася біля Щастя та Сокільників.

Протягом доби зафіксовано політ 10 ворожих безпілотників у межах Донецької області.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, двох було поранено.

Бойовики продовжують активну пропагандистську кампанію на тимчасово окупованих територіях

Члени так званої «ДНР» планують провести парад військової техніки  у Донецьку 9 травня, незважаючи на заперечення ОБСЄ. Також окупанти частин Донбасу планують подальше розповсюдження російської пропаганди серед ветеранів Другої світової війни. Окрім того, що рішення завезти військову техніку у місто є кричущим порушенням мирних угод та позиції ОБСЄ, це ще й паплюжить історичну памя’ть українців, які гідно захищали країну від окупантів. Як і 70 років тому, Україна вистоїть і здобуде мир та спокій на своїй землі.

Українські прикордонники затримують підозрюваних у сепаратизмі

На Луганщині в пункті пропуску «Просяне» прикордонний наряд затримав громадянина України, який підозрюється у причетності до сепаратизму.

Чоловіка виявили під час перевірки документів у пасажирів автобусу, який прямував з Сєверодонецька до Пскова. Наразі затриманого передали правоохоронцям Луганської області.

Також Служба безпеки України припинила діяльність дата-центру, який був задіяний у схемі фінансування проросійських бандформувань. Через нього здійснювалася розсилка повідомлень із закликами до фінансування бандитів та підтримки сепаратистської діяльності у Харківській області. СБУ встановила двох осіб, які керували транзакціями електронних платіжних систем та переводили кошти в готівку з території Луганської області. Наразі тривають оперативні заходи щодо їхнього затримання.

Українські волонтери допомагають військовим відновлювати бойову техніку

Волонтери зі Львівщини передали військовослужбовцям-десантникам відновлений БТР-80, який отримав пошкодження під час боїв у зоні АТО.

11

Завдяки наполегливості народних умільців БТР вдалося повернути у стрій. Тепер на бойову машину лише потрібно встановити штатне озброєння і можна вирушати виконувати нові завдання для захисту держави. Це вже четверта одиниця військової техніки, яку патріоти відремонтували та передали військовим.

Також офіцери цивільно-військового співробітництва ЗСУ доставили нашим військовослужбовцям, які служать на передовій допомогу від волонтерів.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Цього разу військовослужбовці отримали від волонтерів потужні біноклі та теплі речі. Справжнім подарунком для наших захисників стали дитячі малюнки та різноманітні вироби, зроблені власноруч учнями закарпатських шкіл.

Триває ротація воїнів АТО

Після виконання бойових завдань в зоні АТО, додому повернулися півсотні бійців спецбатальйону «Тернопіль». Бійці спецбатальйону впродовж місяця захищали цілісність держави на сході країни. До їхніх завдань входило забезпечення правопорядку, несення служби на блокпостах і охорона стратегічних об’єктів, а також бійці підтримували місцеве населення і допомагали розкривати злочини. Бійці повернулися додому у повному складі та без втрат.

3132333435363738

Українські військові демонструють мужність та рішучість при виконанні службових завдань

На Дніпропетровщині 23 квітня 2015 року під час несення служби на блокпосту Черкаського гарнізону, військовослужбовці окремої бригади зв’язку запобігли вивозу вкрадених з території військового гарнізону боєприпасів.

Військовослужбовці-контрактники Салім Гасанов та Юрій Побєда несли службу на цьому блокпосту, перевіряючи перепустки на в’їзд та виїзд з території військового містечка.

Солдати зупинили авто, яке виїжджало з частини і попросили водія показати перепустку. Водій відмовився і при цьому помітно хвилювався. Один із пасажирів непомітно дістав ніж. Солдат негайно попросив водія вийти з машини та відкрити багажник. Проте з авто вийшли відразу всі пасажири. Військові проявили рішучість, навели на зловмисників автомати та наказали відійти від авто.

При перевірці багажника, воїни-зв’язківці виявили велику кількість набоїв до автомата Калашникова калібру 5,45. Бійці наказали злочинцям лягти на землю та негайно доповіли начальнику штабу частини. Через 20 хвилин на місці вже проводилися слідчі дії співробітниками правоохоронних органів та військової контррозвідки. Як виявилось, загальна кількість набоїв — 3240 шт.

За проявлену рішучість командування військової частини прийняло рішення заохотити даних військовослужбовців грамотами та присвоїти їм чергові військові звання «старший солдат».

41

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар