Чим спокушав і дивував кіровоградців «Весняний книговир» (ФОТО)

Величезна купа книжок, смачні кольорові кекси, уквітчані витворами мистецтва, схований під купою книжок Олександр Жовна, який роздає автографи і багато-багато цікавого підстерігало кіровоградців сьогодні, 23 квітня, на площі Героїв Майдану.

Ні, це не зліт божевільних творців прекрасного – це книжкова виставка-ярмарок «Весняний книговир»,  де можна знайти шматочок щастя для себе та своїх рідних, а заодно – й допомогти нашим військовим.  Виставка присвячена  250-річчю друкарської справи у місті Кіровограді та Всесвітньому дню книги й авторського права.

Центром космосу «Весняного книговиру», безумовно був супермаркет «Буки» та волонтери «Армії SOS». Черга до їхніх наметів не закінчувалася – хтось приносив книжки, хтось купував, хтось просто кидав пожертвування у скриньку. Зліва від них розмістилася «Кулінарна сотня», яка зваблювала кіровоградців ароматною випічкою та яскравими кексами, якими хотілося ласувати не відходячи від прилавку.

Ще одним джерелом нескінченного людського потоку став мудрий хід видавництва «Імекс-ЛТД» – книгу продавали разом з автографом автора. Олександр Жовна зосереджено роздавав  свої підписи всім охочим до його творчості. Неподалік від нього над чимось зосереджено працював і Роман Любарський.

Десь посередині між світами Жовни і Любарського розташувався намет  з творами Спілки письменників Кіровоградщини, але охочих поринути у художній світ місцевих спілчан знайшлося небагато.

Для тих, хто наївся, накупував книжок, допоміг армії і культурно збагатився спілкуванням з митцями, було організовано різноманітні конкурси, вікторини та майстер-класи. А у тих, хто не встиг прийти на відкриття ярмарку, ще є шанс опинитися у центрі дивовижних книжкових подій – виставка працюватиме до 19.00.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар