На селищі Новому впорядкували ділянку під літній концертний майданчик (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Адміністрація школи естетичного виховання «В гостях у казки», що у селищі Новому, за сприяння народного депутата Станіслава Березкіна та Групи «Креатив» прибрали навколо школи майданчик, який з 1987 року перетворювався на травмонебезчну ділянку та сміттєзвалище. 

Як розповів Першій електронній газеті директор школи Микола Русул, колись на цьому місці планувалося побудувати літній кінотеатр, але через недостатнє фінансування все зупинилося на рівні недобудованого фундаменту. Великі залізобетонні блоки зовсім не естетично виглядали посеред земельної ділянки, а й були небезпечними для дітей, адже ті влаштовували тут ігри, бігали й стрибали поміж блоками. А ще сюди не гребували зносити побутове сміття мешканці сусідніх будинків.

Щоб попередити дитячий травматизм, керівництво школи вирішило звернутися за допомогою до народного депутата. «І вже того ж тижня до нас приїхали працівники, вантажні машини, грейдер, які під керівництвом прораба вивезли на смітник всі блоки, небезпечні недобудови, сміття, зачистили ділянку, завезли кілька машин землі, розрівняли ями», – повідомила художній керівник колективу Ірина Русул.

За словами Миколи Івановича, приблизно за рік, коли підсипана земля всядеться і буде прокладено підземне водовідведення для дощових і талих вод, тут спорудять літній концертний майданчик.

«Колектив «В гостях у казки» – відомий не тільки на Кіровоградщині, а й далеко за її межами. Тут займаються 160 діток селища, сюди ходять і мої двоє дітей. Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Ми вдячні народному депутату Верховної Ради України Станіславу Березкіну, другу і меценату, за багаторічну підтримку дітей школи», – зазначила мама вихованців колективу Наталія Іванченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар