«Степові» ліхтарі Олександрійщини

Восени минулого року жителі вулиці Фрунзе села Червоної Кам`янки, що на Олександрійщині, раділи – нарешті і у них буде довгоочікуване вуличне освітлення. Проте, деякі з них, раділи не надто довго, адже після встановлення ліхтарів з`ясувалось, що їхнє розташування має дещо загадковий характер: у місцях скупчення житлових будинків – відсутнє, тоді як пустирі – яскраво освітлюються.

Звісно ж, ця ситуація не потішила настрою мешканців вищезгаданої вулиці, адже люди роками чекали, коли ж таки на їхньому кутку посвітлішає, а натомість розвиднилось у степу. Щоб з’ясувати у чому ж справа, червонокам’янці, а це, зокрема, І.Стороженко, В.Кротовська, Н.Сухомлин, О.Мізіна, М.Марцифей, Г.Костиря, В.Федоров, Т.Сугак звернулися за роз’ясненням до сільського голови  Тетяни Бессараб. Аби вирішити свою проблему телефонували й на обласну гарячу лінію та писали до голови Олександрійської РДА А.Коломійцева.

Перша електронна звернулася за коментарем до сільського голови Тетяни Бессараб, яка пояснила:  протягом минулого року за кошти сільського бюджету, а це загалом десь 150 тис грн, в Червоній Кам’янці намагалися хоч якось вирішити одне із найбільш наболілих питань, що пов’язане з поліпшенням вуличного освітлення. «Але по факту мало що змінили, – говорить сільський голова,  – лише проблем собі додали. Що ж стосується вул. Фрунзе, то дійсно, там виникли певні складності, адже ліхтарі зовнішнього освітлення енергетики розмістили аби як і в результаті замість житлових будинків освітлюються степові краєвиди. А от по вул. Першотравневій та вул. Захарченко виникла дещо інша проблема. Практично з десяток світильників при введенні в експлуатацію так і не засвітилися. Ми зі своїми проблемами лишилися сам на сам. Енергетики ж – в стороні».

Ні мешканці села, ні представники сільської ради аніскільки не сумніваються, що підрядник в особі «Олександрійського РЕМу ПАТ «Кіровоградобленерго» свою роботу виконав безвідповідально, не враховуючи вимог замовника, яким  власне й виступала Червонокам’янська сільська рада. Тетяна Бессараб, щоправда, не відкидає, що по Фрунзе помилку допустили кіровоградські проектанти, а от по іншим вулицям претензії має саме до Олександрійського РЕМу.

Тепер, аби виправити існуючу ситуацію, сільська рада має виділити додаткові кошти з бюджету і, заручившись підтримкою енергопостачальної компанії, виправити їхні ж помилки. Однак, як виявилося, «достукатись» до керівництва підприємства не так легко. Бессараб говорить, що цим займається вже кілька місяців поспіль. Але на будь-які прохання  й звернення  громади, керівництво Олександрійського РЕМу реагує негативно, або вперто їх ігнорує. «Хочеться обнадіїти людей і сказати, що всі ці проблеми невдовзі вирішаться, – відзначає Тетяна Олександрівна, –  але насправді скільки ще часу доведеться вмовляти енергетиків – невідомо. Ми ж (сільська рада) зі свого боку готові співфінансувати переоблаштування ліхтарів, однак зробити це без електриків не в змозі».

На запитання нашого кореспондента, чи допоможе енергопостачальна компанія вирішити проблему червонокам’янців, керівник Олександрійського РЕМу Володимир Мостовий говорить ствердно: до кінця квітня у цьому питанні буде поставлено крапку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар