Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Вчора, 19 квітня, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, минула доба в зоні АТО минула досить спокійно: кількість епізодів порушення режиму тиші з боку противника значно знизилася. Фактів використання ствольної артилерії та бронетехніки НЗФ проти наших військових не зафіксовано. Водночас на Донецькому напрямку зафіксовано 5 обстрілів наших позицій зі 120-мм мінометів бойовиків, але внаслідок мужності та професіоналізму наших бійців обійшлося без втрат.

Точки найбільш запеклого протистояння у зоні АТО за минулу добу:

–      на Маріупольському напрямку – село Широкине;

–      на Донецькому напрямку – передмістя Донецька (Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка);

–      на Луганському напрямку – м. Попасна.

Противник веде активну повітряну розвідку: за інформацією Державної прикордонної служби, вчора в межах Донецької області зафіксовано 17 польотів ворожих БПЛА.

Україна тісно співпрацює з міжнародними спостерігачами.

У рамках Спільного центру з контролю та координації українська сторона разом зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ прийняли рішення організувати додатковий український пост спостереження у селищі Піски під Донецьком.

11

Також українська сторона виступила з ініціативою встановлення веб-камер у Авдіївці для фіксування будь-яких порушень режиму тиші.

Водночас Росія озброює бойовиків і нарощує окупаційний контингент на Донбасі.

За даними розвідки, протягом останніх кількох днів з території РФ через КПП «Довжанський» у напрямку м. Дебальцеве прослідувало 50 військових вантажних автомобілів «Урал» та 20 БМП з особовим складом.

Через залізничну станцію Довжанська, що у м. Свердловськ Луганської області, з території РФ прослідував вантажний потяг (близько 40 вагонів), на яких розміщувалася військова техніка, закрита тентами.

Мешканці звільнених міст Донбасу хочуть жити в незалежній Україні.

У місті Артемівськ, що перебуває лише за 20 км від лінії зіткнення, відбувся концерт, головний посил якого – «Україна єдина». Було чимало сказано про складну ситуацію в регіоні, але всі виразили впевненість в тому, що над містом і надалі буде майоріти синьо-жовтий прапор.

Особливу подяку почули співробітники міської лікарні. Адже менше ніж за рік вони разом з медками – добровольцями з усієї України надали кваліфіковану допомогу 3000 пораненим, серед яких половина – мирні мешканці Донеччини.

2122232425

Українські правоохоронці систематично вилучають нелегальну зброю у зоні АТО.

18 квітня співробітники міліції на в’їзді до м. Щастя зупинили автомобіль, у ході огляду якого виявили та вилучили 3 автомати Калашникова, 120 набоїв до них, гранати, мисливський ніж та мисливську рушницю. Один з пасажирів «арсеналу на колесах» – громадянин РФ, який розшукується за скоєння кримінального правопорушення.

Українські прикордонники попереджають спроби нелегального вивезення коштів з окупованої території.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Георгіївка» під час обшуку рейсового автобуса прикордонники вилучили близько 1 мільйона гривень готівкою. За словами водія, 150 пачок банкнот він отримав від невідомої жінки у м. Сніжному та мав доставити гроші до Запоріжжя. Нагадаємо, що на цьому ж пропускному пункті наші правоохоронці неодноразово вилучали нелегальні кошти.

31

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців.

19 квітня на Рівненщину повернулися понад півсотні правоохоронців зі зведеного загону Рівненської області, які несли службу в зоні антитерористичної операції.Міліціонери повернулися у повному складі, з честю виконавши поставлені Батьківщиною завдання.

4142434445

А зараз – історія про ще одного українського героя.

51

Капітан Олександр Попов до початку АТО працював гірничим майстром на вугільних підприємствах у Павлограді. Колеги по роботі згадують, що Сашко швидко здобув авторитет, як відповідальний і професійний шахтар, а також добрий і чуйний товариш.

Коли Росія та її найманці вторглися на Донбас, Олександр не міг стояти осторонь і став авіаційним навідником у батальйоні «Кривбас». Після військових тренувань, підрозділ тривалий час перебував у районі Дебальцевого.

Олександр Попов ніс службу на блокпостах, супроводжував колони та виконував різноманітні бойові завдання. Побратими згадують Олександра як справжнього офіцера, який завжди йшов попереду, і навіть у складний час зберігав високий бойовий дух.

У січні по штабу, де знаходився капітан, вдарив ворожий снаряд, після чого життя патріота обірвалося.За свою сумлінну службу та безстрашність Олександра Попова посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня та присвоєно звання «капітан». На честь Олександра – військового, шахтаря і справжнього героя – одна з вулиць його рідної Тернівки на Дніпропетровщині матиме ім’я відважного офіцера, а у середній школі, де він навчався, – встановлено меморіальну дошку.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар