В Адміністрації Президента відкрилася художня галерея і проводитимуть екскурсії

З наступної суботи розпочнуться екскурсії коридорами Адміністрації для громадян. Крім галереї, відвідувачів запросять також до Будинку з химерами та Будинку вдови, що плаче. Попередній запис на екскурсії розпочнеться на наступному тижні.

Також 17 квітня на другому поверсі Адміністрації Президента України відкрилася художня галерея Second Floor Art Center, повідомляє інтернет-представництва Президента України. Першою виставкою, представленою в стінах Адміністрації, став проект «Діячі України» клубу ілюстраторів Pictoric (більше 20 авторів).

Це серія постерів, створених молодими українськими художниками та дизайнерами, що зображують видатних українців у нових, незвичних образах. В Адміністрації виставка перебуватиме кілька тижнів, після чого вона поїде у подорож всією Україною.

«Перш за все хочу подякувати Президенту України за те, що він підтримав таку, здавалося би, незвичну ініціативу. Для мене важливо, щоб кожен співробітник Адміністрації, також як і я, відчув та побачив зміни, які прийшли до владних коридорів. Впустити в ці коридори сучасне українське мистецтво — один з найефективніших способів, на мою думку», — розказав на відкритті виставки Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін.

«Second Floor Art Center — це не лише фізичне розташування галереї, але й люди, які вірять в зміни не тільки форми, але й суті. Люди, які йдуть на експерименти та готові докорінно змінювати середовище навколо себе», — відзначив член правління Українського кризового медіа-центру, що є одним з ініціаторів виставки, Генадій Курочка

Співорганізатор виставки та куратор «Я Галереї» Павло Гудімов відзначив, що перші 12 постерів проекту народилися ще минулого літа. З часом їхня кількість росла. Сьогодні в коридорах Адміністрації виставлені 64 постери. «Створення нового візуального образу української ідентичності є вкрай важливим завданням. Постер — найдемократичніший вид мистецтва, зрозумілий і пенсіонеру, і школяру. Хочу відзначити, що це була ініціатива знизу. Дизайнери та художники самі обирали, кого і як зображувати на постерах, у відповідності до власного творчого бачення, повністю виключивши пострадянську естетику. Сподіваюсь, що такий сучасний та добрий імідж видатних українців буде підтриманий громадськістю та закріплений у свідомості наших сучасників — використовуватися в школах, бібліотеках, медіатеках, культурних центрах», — підкреслив Павло Гудімов.

Галерист відзначив також, що особливою відзнакою якості та оригінальності колекції є те, що 23 постери з неї були прийняті до бібліотеки Конгресу США.

«Відкриття виставки в Адміністрації стало для нас приємною несподіванкою, навіть приємним шоком. Проект «Діячі України» — не лише художній, але й освітній. У ньому представлені найрізноманітніші постаті, багато з яких не є загальновідомими. Критерієм вибору плакатів була їх новизна та альтернативний візуальний образ»,— відзначив один з членів клубу Pictoric, художник Олег Грищенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар