Кіровоградський винахідник побудував енергонезалежний будинок (ВІДЕО)

Винахідник-радіолюбитель з Кіровограда вже кілька років живе в енергонезалежному будинку. За 5 років чоловік переобладнав свій будинок так, що в місяць за світло платить всього декілька гривень. Електрику отримує від сонячної та вітрової енергії, газом майже не користується.

Кіровоградець Павло Мазуренко зацікавився енергозберігаючими технологіями кілька років тому, коли почали підвищуватись тарифи на енергоносії. Щоб економити, встановив сонячні панелі та вітряк. Знайшов спосіб заощадити і на самому обладнані. Обирав дешевші аналоги. Хоча, зізнається, для їх тривалого використання, потрібні практика і знання – повідомляє “Канал 24”.

Замість високовартісних гелєвих батарей, для накопичення енергії, чоловік використовує старі автомобільні акумулятори. Вони після удосконалення можуть прослужити ще кілька років.

Енергією сонця та вітру, у будинку Павла Мазуренка живляться усі необхідні побутові прилади. Працюють навіть потужні електроінструменти.

Повністю від загальної електромережі, Павло Мазуренко не відключається. Проте платить за світло не більше 3-х гривень на місяць. Майже не користується винахідник і газом. Будинок опалює дровами та відходами. Блакитне паливо використовує лише для приготування їжі. У планах – побудувати установку, яка вироблятиме власний газ.

У підвищенні тарифів Павло Мазуренко бачить лише позитив. Вважає, — це стимулюватиме людей більше заощаджувати і користуватись альтернативними джерелами енергії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар