Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Протягом минулої доби ситуація в зоні АТО залишилася напруженою,  але контрольованою. Бойовики здійснили ряд обстрілів наших позицій з озброєння, що підлягає відведенню, зокрема 5 разів – зі 120-мм мінометів, та двічі – зі 122-мм гармат. Фактів застосування бронетехніки противника не зафіксовано.

Наші військові дотримуються Мінських домовленостей і відповідають лише у випадку реальної загрози життю наших бійців.

Найгарячішими точками на лінії зіткнення минулої доби були:

на Маріупольському напрямку – с. Широкине і Талаківка;

на Донецькому напрямку – район Донецького аеропорту, передмістя Горлівки;

на Луганському напрямку – наші позиції поблизу м. Попасна, та в районі Бахмутської траси, зокрема біля села Сокільники. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко.

Противник веде активну повітряну розвідку: за інформацією Державної прикордонної служби було зафіксовано 10 польотів ворожих БПЛА.

Водночас українські зенітники завжди напоготові: в районі с. Бутківка Старобільського району Луганської області один безпілотник противника було знищено. Цей населений пункт перебуває на відстані понад 70 км від лінії зіткнення, що свідчить про наміри противника отримати якомога більше інформації про сили АТО.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено. Це сталося в районі сел. Піски.

Наші військовослужбовці використовують кожну хвилину, щоб підвищити свої бойові навички.

Саперний підрозділ з м. Самбір (Львівщина) проводить тренування для ефективного знешкодження вибухонебезпечних снарядів у зоні АТО. Сапери пробивають проходи у полях, що заміновані протипіхотними мінами. Це випало підрозділу під керівництвом молодого та енергійного офіцера з позивним «Анатоліч». Завдяки бездоганним навичкам та злагодженим діям, сапери успішно виконали завдання.

1112

Водночас у Маріуполі та на прилеглих територіях триває побудова фортифікаційних споруд для ефективної оборони міста. Захисні споруди складаються з сотень бліндажів, окопів та вогневих позицій. Загалом буде побудовано близько 300 захисних об’єктів. У районі міста цілодобово працюють сапери та цивільні працівники. Наші військові надійно тримають рубежі оборони, і у будь-який час готові дати відсіч ворогу.

21

22

23

24

25

26

Медики Чернігівського військового госпіталю допомагають пораненим військовослужбовцям. З початку проведення антитерористичної операції 1300 військових пройшли лікування у госпіталі. На сьогодні лікування у закладі отримують ще 28 бійців-учасників АТО.

31

В Україні триває весняний призов.

У Івано-Франківську урочисто провели до військових частин 75 юнаків, які першими вдягнуть військові однострої в рамках призовної кампанії «Весна-2015». За словами Івано-Франківського обласного військового комісара полковника Володимира Ярмошука, призовна кампанія відбувається в області без зривів, громадяни ставляться до цього з розумінням і відповідально.

Загалом за  час весняного призову до лав Збройних Сил України буде призвано близько 500 прикарпатців. Всі вони служитимуть в частинах та підрозділах, які не прийматимуть участі в АТО. Молоді солдати будуть забезпечені сучасними українськими військовими одностроями, і перед відправкою до своїх частин пройдуть навчання.

Україна укріплює співпрацю з західними партнерами.

Сьогодні до Львова прибуло близько 300 десантників 173-ї бригади армії США. Американські солдати проводитимуть навчання для українських військовослужбовців. Програма включає навчання з ведення бойових дій та підвищення професійних навичок.

41424344454647

Також Україна підвищує бойове співробітництво зі своїми найближчими сусідами.

Учора у Люблині був зроблений ще один крок до створення спільної литовсько-польско-української бригади. До штабу військових завітав Президент Польщі Броніслав Коморовський та вище військове керівництво країни.

Україна делегує до бригади 545 військовослужбовців, від Польщі – до 3,5 тисяч, від Литви – до 350.

51

Українські спецслужби викривають ворожих

диверсантів, які намагаються дестабілізувати нашу державу.

Служба безпеки України викрила диверсійну групу, яка готувала підрив військових та вантажних потягів на Придніпровській залізниці у Дніпропетровській області. Лідер злочинної групи став до лав бандформування «ДНР» минулого лютого, і за вказівками бойовиків сформував групу для здійснення терористичних актів. Члени групи також підозрюються у спробі підриву залізничну колію на перегоні «Новомосковськ-Самарівка», якою невдовзі мав пройти пасажирський потяг. Правоохоронцям вдалося попередити диверсію. У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку зі своїми кураторами.

  • 515253

В квартирі мешканця Дзержинська працівники міліції спільно з бійцями батальйону «Миротворець» виявили та вилучили автомат Калашникова, пістолет Макарова, боєприпаси до них, а також 2 гранати Ф-1. Все озброєння зберігалося фігурантом без відповідного дозволу. Триває слідство.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагадуємо, що зараз триває місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї та боєприпасів, і громадяни, які проявлять розсудливість і передадуть  свої «домашні арсенали» правохоронцям, звільняються від кримінальної відповідальності.

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців.

130 працівників міліції Сумської області в черговий раз вирушили у відрядження до зони АТО. На плацу вишикувались бійці роти патрульно-постової служби спеціального призначення «Суми» та представники міліції Сумщини. Висловивши добровільне бажання поїхати на Донбас, вони готові стати зі зброєю на захист правопорядку.

7172

50 бійців батальйону міліції «Скіф» після місяця служби під Маріуполем повернулися у Запоріжжя. Стільки ж їхніх колег відправилися у зону АТО. За зразкову дисципліну і сумлінне ставлення до службових обов’язків керівництво антитерористичної операції та місцевої міліції відзначили цей підрозділ, як один з найкращих. Бійці, які відмінно себе проявили, отримали цінні подарунки – наручні годинники, а всі «скіфівці» – грамоти і подяки.

818283848586

Відбулася чергова ротація експертів-вибухотехніків, які місяць несли службу в зоні АТО. Спеціалісти надавали практичну допомогу міліціонерам Донецької області під час знешкодження вибухонебезпечних об’єктів та виконували експертизи. За місяць перебування у відрядженні 4 експерти з Сумської області та Києва знешкодили 32 артилерійських снаряди, які не розірвалися після пострілу, а також 64 гранати та 20 кг вибухівки.

919293

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям Донбасу.

У одному з населених пунктів Донеччини спільними зусиллями офіцерів цивільно-військового співробітництва і місцевої громади побудовано новий дитячий майданчик. Самі мешканці розповідають, що, завдяки допомозі наших військових, вдається вирішити багато нагальних проблем та отримати необхідну допомогу, насамперед, – для дітей. Водночас українські офіцери кажуть, що найприємнішим було працювати разом із місцевими небайдужими громадянами. Таке співробітництво якнайкраще розвіює російські пропагандистські міфи та підтверджує, всі прагнуть миру та злагоди.

101

102

103

104

105

106

107

108

Поширити:

Залишити коментар:

коментар