Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Вчорашній день в зоні АТО характеризувався збереженням нестабільної обстановки та збройних провокацій противника проти наших військових: активно застосовується стрілецька зброя, гранатомети та міномети.

Окрім цього, вчора було зафіксовано 2 факти застосування танків проти наших бійців в районі сел. Піски. Фактів ведення вогню зі ствольної артилерії НЗФ не зафіксовано. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко.

Точки найбільш запеклого протистояння сил АТО з противником: на Маріупольському напрямку – с. Широкине та с. Чермалик, на Донецькому напрямку – район аеропорту, на Луганському напрямку – населені пункти поблизу Бахмутської траси (с. Оріхове, с. Кримське, с. Сокільники).

Протягом вчорашнього дня було зафіксовано 22  прольоти ворожих БПЛА. Один із них, що летів на висоті понад 3000 метрів зі Старобільська в напрямку Лиману на Луганщині, було збито із зенітно-ракетного комплексу. Підкреслимо, що ці населені пункти перебувають на значній відстані від лінії зіткнення – понад 30 км.

У зв’язку з важкими боями у сел. Широкине представники СММ ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін відвідали цей населений пункт. Спостерігачі виступили з ініціативою демілітаризації і двосторонньому поетапному відведенні сил з цього району.

1112

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – було поранено.

Росія продовжує зосереджувати війська на кордоні з Україною.

У лісовому масиві в районі смт. Вейдєлєвка Бєлгородської області РФ, що за 10 км від українсько-російського кордону, зафіксовано розгортання військового угруповання ЗС РФ, яке складається з 50 одиниць броньованої техніки та 2 тис. військовослужбовців. Підкреслюємо, що за будь-якої військової активності в прикордонній зоні, командування зобов’язане повідомляти про це сусідню державу.

Військовослужбовці поповнюють Збройні сили України.

Черговий підрозділ морської піхоти склав присягу на вірність Україні. Підтримати наших захисників прийшли рідні, друзі та патріотичні громадяни.

21222324

На Донеччині тривають заняття з військової тактичної медицини.

Зокрема, провідні хірурги, травматологи, командири медичних рот та волонтери відпрацювали правила надання медичної допомоги та евакуації військовослужбовців під час десантно-штурмових дій. Також учасники занять продемонстрували, як надається медична допомога під час маршу та зіткнення з ворогом.

3132333435363738

Водночас воїни АТО отримують психологічну допомогу.

Психологи провели діагностику та психологічну підготовку військовослужбовців до подальшого виконання служби. Це вже далеко не перший захід, коли висококваліфіковані психологи допомагають Збройним силам. Такі заходи знімають психологічну напругу у військовослужбовців та сприяють їх поверненню до мирного життя.

aaac

Підрозділи міліції проходять посилену бойову підготовку.

На військовому полігоні працівники міліції Чернігівщини проводять навчальні стрільби. Чернігівські правоохоронці регулярно виконують бойові завдання в зоні АТО, тому вони відпрацьовують саме ті  навички, які будуть потрібні їм під час відрядження на Донбас.  Правоохоронці відпрацьовують тактику дій під час несення служби на блокпостах, в умовах наступу та оборони, вдосконалюють навички затримання озброєного злочинця. Також тривають навчальні стрільби з вогнепальної та автоматичної зброї, гранатометів та застосування ручних гранат. Навчання були проведені спільно з фахівцями із ЗСУ.

4142434445

Українська армія отримує допомогу від канадських партнерів.

Канада розмістить в Україні близько 200 військовослужбовців для проведення програм військових навчань і зміцнення потенціалу ЗСУ. Їх робота триватиме до 31 березня 2017 року.

Наші силовики затримали небезпечного бойовика.

У ході спецоперації у Донецькій області  СБУ затримала диверсанта бойовиків на прізвисько «Зима», який збирав розвіддані про фортифікаційні споруди на звільнених територіях Донбасу. Розвідник пройшов спецпідготовку під керівництвом офіцера російських спецслужб на прізвисько «Адольф», де він навчився стріляти з 122-мм гаубиці Д-30.

Також контррозвідка затримала трьох членів бандформування «ДНР», які організовували незаконний псевдореферендум на Донеччині минулого року. Тоді вони брали участь у захопленні адміністративних будівель у регіоні. Один з поплічників окупантів був призначений на посаду до т.зв. «міністерства надзвичайних ситуацій ДНР». Інший бойовик з особливою жорстокістю воював проти українських військових у каральному підрозділі НЗФ «військова поліція ДНР».

Українські правоохоронці знаходять підпільні арсенали бойовиків та їхніх поплічників.

Склад зброї та боєприпасів виявили співробітники артемівської міліції разом з хмельницькими колегами у м. Сіверськ Артемівського району Донецької області. З гаража члена НЗФ, який наразі перебуває в розшуку, вилучено 4 автомати Калашникова, 5 магазинів з патронами до них, бойову гранату РГ-42, 280 набоїв різного калібру, а також військове обмундирування та екіпіровку.

515253

У Маріуполі виявлено схованку зброї бойовиків, які вони планували застосувати для вчинення диверсій напередодні травневих свят. Зокрема, оперативники вилучили 4 ручні гранатомети РПГ-18 і РПГ-26, 5 бойових гранат, майже чотири сотні набоїв для автоматичної зброї.

6162

В Одесі оперативники виявили схованку з 6 димовими шашками, що імітують розрив артилерійського снаряда, які належали членам проросійського угрупування «Куликове Поле». Диверсанти планували їх використати для здійснення терактів у місті. Наразі вибухівка відправлена на експертизу.

Українці допомагають своїм захисникам на передовій.

Щоб підтримати бійців, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції, учні Луцького правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою зібрали і передали їм солодощі та обереги. Солодкий подарунок отримали військовослужбовці волинського спецбатальйону «Світязь». Правоохоронці подякували учням за такий подарунок та вручили їм Державний прапор України, на якому розписалися усі бійці спецпідрозділу.

717273747576

Триває ротація у підрозділах українських правоохоронців

50 кіровоградських міліціонерів-добровольців вирушили для несення служби у зону АТО. Перед відправкою правоохоронці отримали благословення у міському храмі. Священики передали у дорогу бійцям великодні гостинці.

81828384

Також на схід України відправився черговий підрозділ львівських правоохоронців. У зоні проведення бойових дій вони замінять своїх товаришів, котрі за кілька днів повернуться додому на відпочинок. В зоні АТО правоохоронці забезпечуватимуть громадський порядок, охоронятимуть об’єкти життєзабезпечення населених пунктів. Також їх активно залучатимуть до зачисток і патрулювання території та населених пунктів Донбасу.

919293949596

Військовослужбовці Національної гвардії зібрали благодійну допомогу для дітей, які мешкають на сході України. Солодощі та продукти харчування отримали діти у центрі соціально-психологічної реабілітації у Слов’янську. Також нацгвардійці завітали до міської школи-інтернату. Останнім пунктом стала база відпочинку у Святогірську, де перебувають родини вимушених переселенців. Слов’янський район прихистив чимало переселенців з прифронтових міст Донбасу. Наші військовослужбовці докладають великих зусиль, щоб допомогти нашим громадянам, які опинились у біді.

100101102103104105

Водночас окупанти все глибше заганяють захоплену частину Донбасу у «сіру зону» і безправ’я.

Окупаційна адміністрація на території Донецької області розпочала видачу тимчасових довідок для посвідчення особи. У подальшому планується видача так званих «паспортів ДНР», які не будуть визнані жодною країною світу і будуть недійсними при перетині державного кордону та здійсненні будь-яких юридичних операцій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар