Народний депутат пропонує посилити відповідальність за невиплату зарплати

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат України Станіслав Березкін зареєстрував законопроект, яким буде посилено відповідальність роботодавців за невиплату заробітної плати.

За словами народного депутата, згідно зі статичними даними заборгованість із виплати зарплати тільки в Кіровоградській області на перше березня 2015 року склала 34,6 млн. грн. При цьому, працівники залишаються значно незахищеними порівняно з бізнесом та підприємствами.

Станіслав Березкін пропонує зобов’язати роботодавця сплачувати працівнику пеню (відшкодування) за кожен день невиплати зарплати, що дає додаткові гарантії соціального захисту працівників. Окрім того, законопроектом передбачено посилення кримінальної відповідальності за нецільове використання коштів, призначених для виплати заробітної плати, яке карається штрафом від 17000 до 25500 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, чи позбавленням волі на строк до п’яти років.

Даним законопроектом передбачено внесення змін до Кодексу законів про працю в Україні, Закону України «Про оплату праці», Кримінального Кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

«Сьогодні першочерговим завданням для роботодавця повинна бути виплата заробітної плати, адже люди, враховуючи зростання тарифів на комунальні послуги, ціни на продукти та товари першої необхідності, не зможуть просто вижити», — зазначив Станіслав Березкін. Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати передано для розгляду у комітети Верховної Ради України.

За матеріалами персонального сайту Станіслава Березкіна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар