Кіровоградщина попрощалася із загиблим юним героєм війни (ФОТО)

Сьогодні громада Бобринецького району попрощалася з Григорієм Діановим, 18-річним хлопцем, який, не дочекавшись весняного призову, добровольцем пішов на контрактну службу до ЗСУ і загинув у результаті поранення у селі Піски, що під  Донецьком.

 Григорій Діанов народився у с. Миколо-Бабанка у багатодітній сім`ї. За словами голови  Чарівненської сільської ради Миколи Крамаренка, що приїхав на траурну церемонію, Григорій був п`ятою дитиною в родині, яка переїхала спочатку до села Бобринки, а останні два роки проживала у селі Чарівному.

Хлопець  отримав професію тракториста у ПТУ №32 м. Бобринець і встиг два місяці попрацювати за спеціальністю. Коли йому виповнилося 18 років, він відразу прийняв рішення йти захищати Батьківщину. «Поховають його у селі Бобринка. Усі витрати по похоронах ми взяли на себе. А небайдужі люди зібрали кошті родині», – розповдає голова сільради.

«Я пам’ятаю цього хлопця, – розповідає військовий комісар міжрайонного військомату Микола Капітоненко, присутній на похороні.

– Хотів принципово служити тільки у ЗСУ, мріяв про армію. Призову весною вирішив не чекати, пішов на контрактну службу 12 грудня 2014 року. Службу проходив у 14-й механізованій бригаді, місце дислокації бригади — місто Володимир-Волинський. Був поранений у черевну порожнину, отримав складну травму хребта. Йому не змогли допомогти ні у Харкові, ні в Києві, не взялися за лікування і у Польщі. Зголосилися взятися за складну операцію у госпіталі бундесверу в німецькому місті Ульм. Після операції 31 березня він ще зміг поговорити по телефону з матір’ю, та невдовзі помер».

В останню путь юного воїна проводжали сотні жителів району. Прощання було важким, емоційним, за рухом траурної процесії від церкви до міської ради на вулицях плакали люди, адже, як кажуть земляки воїна, загиблий був фактично ще дитиною. Дитиною, яка героїчно загинула, захищаючи свою країну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар