Кіровоградцям розкрили таєнство мистецтва мехенді (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 8 квітня, кіровоградки ховались від непогоди у східній культурі, яка останнім часом набуває широкої популярності в Україні – у бібліотеці для юнацтва ім. О. Бойченка відбувся майстер-клас з мехенді.

Як розповіла кореспонденту Першої електронної арт-терапевт Центру психології «Альта», мехенді-майстер Альбіна Печена, мехенді (ще називають “менді”) це мистецтво розпису тіла хною.

«Це порівняно швидкий, безболісний і найбезпечніший спосіб нанесення тимчасового татуювання. Сьогодні це мистецтво широко розповсюджене в усьому світі, особливо в Індії та країнах сходу,» – зазначила Альбіна Печена.

Також арт-терапевт розповіла деякі таємниці мистецтва володіння енергією свого тіла: де треба носити прикраси, щоб активувати необхідні енергетичні центри, і які візерунки мехенді потрібно наносити, щоб досягти гармонії.

До прикладу, щоб активізувати інтелектуальні центри свідомості, потрібно носити кільце на великому пальці, щоб краще володіти ситуацією – на вказівному, на середніх пальцях варто носити кільця тим, хто хоче досягти гармонії, безіменний палець – відповідає за лінію кохання. А от за гармонію кохання у мистецтві менді відповідають візерунки з квітами. До речі, Альбіна Печена розповіла, що у східних країнах перед весіллям шкіру нареченої розмальовували жінки старшого покоління і при цьому давали поради на майбутнє. «Вважається, що чим складнішим є візерунок, тим мудрішою і покірнішою буде дружина. Адже вона врахує всі поради старших жінок. Також у візерунку приховували ініціали нареченого. І якщо чоловік знайде їх, то шлюб буде успішним,» – розповіла майстриня.

На десерт легенд та розповідей Альбіна Печена показала як насправді легко створювати ці малюнки. Вилаштувалась ціла черга із дівчат, які хотіли перевірити магію східної культури на собі чи ж просто кілька тижнів похизуватись розмальованими ручками перед однолітками. А деякі навіть спробували малювати і самі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар