КІРУЕ позбавили ліцензії

Акредитаційна комісія ухвалила рішення про анулювання ліцензій на надання послуг у сфері вищої освіти ПВНЗ «Міжнародний Слов’янський університет. Харків», в тому числі його структурного підрозділу «Інститут країн Сходу та Африки» ПВНЗ «Міжнародний Слов’янський університет. Харків»; «Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки»; «Хмельницький коледж технології та дизайну» на всі спеціальності. 

Про це повідомляє ІА “Наголос”.

“Проведенні Державною інспекцією навчальних закладів України перевірки засвідчили суттєві порушення і недоліки у роботі вказаних навчальних закладів. Зокрема, у ході інспектування ПВНЗ «Міжнародний Слов’янський університет. Харків», а також його структурного підрозділу «Інститут країн Сходу та Африки», встановлено, що фахова освіта більшості викладачів не відповідає профілю дисциплін, які вони викладають. Частина викладачів не мають відповідного наукового ступеня та вченого звання, а також за останні п’ять років не проходили підвищення кваліфікації та стажування”, – повідомили у ДІНЗ.

Окрім того, результати проведених контрольних робіт засвідчили критично низькі успішність – 0,8% (норма 90%) та якість знань – 0% (норма 50%). Контрольну роботу з дисципліни «Статистика» не виконав жоден студент.

Щодо ПВНЗ «Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки» та «Хмельницький коледж технології та дизайну», то порушення виявлені як у кадровому, навчально-методичному, так і матеріально-технічному забезпеченні навчального процесу. Наприклад, керівники навчальних закладів призначені з порушення вимог чинного законодавства, а прийом на роботу науково-педагогічних працівників здійснювався без проведення конкурсу.

Також комісіями ДІНЗ України зафіксована висока плинність кадрів, зокрема, у Коледжі технології та дизайну впродовж 2012/2013 н. р. звільнено 13 викладачів, заступника директора з методичної роботи, головного бухгалтера, завідувача бібліотеки, заступника директора з навчальної роботи, завідувача відділу кадрів. Контингент студентів факультетів інституту становить близько 50 осіб при нормі не менше 200. Крім того, низку порушень виявлено в установчих документах та структурі навчальних закладів.

Державна інспекція навчальних закладів України нагадує, що всі студенти навчальних закладів, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів на ті ж спеціальності та без погіршення умов контракту, за яким вони навчалися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар