Конфлікт у Світловодському ПТУ №5: хортингісти вимагали звільнити директора (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями до Світловодська приїздили заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко та депутат обласної ради, голова Ради директорів професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Микола Корецький. Вони намагалися розібратися у конфліктній ситуації довкола місцевого ПТУ №5, яка вилилась у пікет хортингістів.

Спочатку представники обласної влади зустрілися з керівником гуртка хортингу, членом педколективу ПТУ Володимиром Похіловим. Його гуртківці, які неодноразово прославляли місто на різних престижних змаганнях, нещодавно були позбавлені можливості тренуватися. Нинішній директор ПТУ Світлана Осика закрила для них підвал ПТУ, у якому був аматорський спортзал. Хортингісти вважають це рішення безпідставним, протестують проти директора і вимагають її звільнення.

«Важко не погодитись із директором ПТУ, яка заборонила використовувати це приміщення у якості спортзалу, бо жодна контролююча служба цього би не дозволила», – зазначив Корецький, оглянувши запліснявілий підвал, де всюди провисли електричні дроти.

Натомість голова Світловодської міськради Юрій Котенко обіцяв відкрити для гуртківців або спортзал міського Палацу культури, або міський спорткомплекс.

Після цього Коваленко і Корецький поспілкувалися власне з колективом ПТУ. Адже, окрім «тертя» з хортингістами, колектив стривожений інформацією про можливе закриття навчального закладу. Коваленко запевнив педагогів, що про закриття ПТУ не йдеться – буде лише об’єднання даного навчального закладу з подібними.

Разом з тим він відмітив, що чутки про закриття і конфлікт із хортингістами негативно позначились на психологічному стані колективу. Відтак, Сергій Коваленко виявив готовність незабаром знову приїхати до Світловодська, щоб зустрітись у більш тісному колі (без преси) і спільно досягти порозуміння.

Читайте також:

Світловодське ПТУ №5: корупційні скандали, сумнівні призначення

Конфлікт у Світловодському ПТУ №5: контраргументи директора

Віталій Асауленко для Першої електронної газети. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар