РНБО: За минулу добу жоден український військовий не загинув, 2 отримали поранення (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Президент України Петро Порошенко разом з Міністром оборони України Степаном Полтораком відвідали навчальний центр Національної гвардії України, де оглянули новітні зразки озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва. За словами Глави держави, Україна є прихильником мирного розвитку подій, але вона повинна забезпечити найвищий рівень боєготовності вітчизняного війська.

За даними, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, серед зразків озброєння та техніки, які оглянули Президент та Міністр оборони України, були бронетранспортер ЗЕ1 (три є один), броньовані автомобілі БАРС, військові автомобілі «Хамві», доукомплектовані бойовими модулями українського виробництва, зенітні комплекси, безпілотники, гранатомети та стрілецька зброя. Серед представлених екземплярів також детектори металу та оптичні прилади. Вся техніка та зброя виготовлена в Україні. За словами Петра Порошенка, український військово-промисловий комплекс здатний значно посилити нашу армію.

111213141516171819

Обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою. Бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості. Здебільшого в ході збройних провокацій незаконні збройні формування використовують стрілецьку зброю. Водночас, злочинці неодноразово відкривали мінометний та гранатометний вогонь, а також вогонь із бронетехніки. Найбільша активність ворога фіксується поблизу Донецька та в районі селища Сокільники на Луганщині. Саме на цих напрямках бойовики застосовували заборонені 120-мм міномети. Українські військовослужбовці зміцнюють лінію оборони та адекватно відповідають на збройні провокації.

За минулу добу жоден український військовий не загинув, 2 отримали поранення.

Терористи продовжують збройні провокації проти мирного населення Донбасу

Вчора в районі цементного заводу на околиці Донецька розгорнув позицію мінометний підрозділ терористів, який провів обстріл міста.

У районі населеного пункту Старомихайлівка вогонь в сторону Донецька відкрили 3 бойових машини піхоти та 1 танк російсько-терористичних військ.

Метою провокаційних дій бойовиків є дискредитація Збройних Сил України, звинувачення їх у недотриманні режиму тиші та обстрілах мирних громадян з метою зриву процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Керівництво так званої «ЛНР» продовжує примусове роззброєння непідконтрольних формувань, в першу чергу так званих «казаків». Такі акції плануються та управляються російськими кураторами в рамках зведення бандформувань до так званих централізованих «Збройних сил Новоросії», які будуть повністю контролюватись російським командуванням. Проводяться практичні навчання з бойової підготовки і злагодження підрозділів бойовиків, а також накопичення зброї, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів.

В той же час, з російської сторони заборонено в’їзд на територію так званих «ЛНР» та «ДНР» автомобільного та вантажного транспорту військового призначення. Озброєння та боєприпаси планується постачати за допомогою залізниці.

Незаконні збройні формування продовжують ремонтно-відновлювальні роботи на залізничних станціях Іловайськ та Дебальцеве. На теперішній час серйозною проблемою для бойовиків залишається гостра нестача кваліфікованої робочої сили та рухомого ремонтного складу. Вони намагаються залучати цивільних фахівців, але такі спроби рідко вдаються – люди відмовляються співпрацювати з бандитами.

Протягом доби терористи продовжували вести повітряну розвідку. Загалом було зафіксовано 7 БПЛА в районі Маріуполя.

Служба безпеки України затримує бойовиків та їхніх поплічників

Мешканець Луганщини на прізвисько «Малиш» був членом банди «Прізрак», а згодом переметнувся до іншого бандформування . Обидві діють на окупованій частині Луганщини. Після поранення бойовик переховувався у місті Рубіжне Луганської області, і після одужання планував повернутися до лав бандитів, але тепер не зможе цього зробити.

Також у Рубіжному переховувався поплічник «Малиша», який теж воював у складі банди «Прізрак». Цього громадянина теж затримали. Відкрито кримінальну справу.

Також наші силовики затримали двох інформаторів ворога, які передавали бойовикам інформацію про склад, чисельність та місце розташування сил АТО.

А на двох бойовиків вже чекає український суд. У Миколаївській області завершено досудове розслідування діяльності двох місцевих мешканців, які були членами НЗФ «ДНР». Зокрема, один з них був особистим охоронцем ватажка бандформування «ДНР» Пушиліна, а другий – гранатометником у казачій банді «Соколіная сотня». Обидва прийшли підготовку у спецтаборі поблизу Донецька, вчинили чимало злочинів, і тепер очікують на вирок Феміди у рідному місті.

Українські сапери знешкоджують небезпечні «подарунки» від бойовиків на українському Донбасі

На звільнених територіях Донеччини та Луганщини постійно працюють піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій. З початку року українські сапери в зоні АТО виявили і знешкодили 2270 вибухових пристроїв, які несли загрозу мирним мешканцям.

5152535455

Українські військовослужбовці підвищують рівень бойових та теоретичних навичок

У Львові відбувся черговий випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації сержантського складу середнього рівня. Протягом півроку майже 30 сержантів та старшин здобували необхідні теоретичні знання та навички у Військовому коледжі сержантського складу Академії Сухопутних військ. Під час проведення курсів інструктори використовували бойовий досвід, отриманий українськими військовими на сході України. Зокрема, вони навчали сержантів особливостям дій в зоні АТО, експлуатації озброєння та військової техніки в умовах інтенсивної зміни бойової обстановки, управління комбінованими підрозділами, також була проведена низка тренінгів з психологічної підготовки. Слухачі курсів успішно склали іспити та готові мужньо і професійно захищати свою Батьківщину.

2122

Українські музиканти піднімають бойовий дух нашим військовим в зоні АТО

Перед захисниками Маріуполя виступили артисти Центру військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил Збройний Сил України. Понад 2000 військовослужбовців та мешканців регіону змогли оцінити майстерність військових співаків, музикантів та танцівників. За словами військових артистів, найближчим часом вони планують знову прибути до Приазов’я, аби розважити учасників АТО у короткі часи відпочинку.

3132

Питання щодо введення миротворців на Донбас скоро буде розглянуто

Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю одному з українських телеканалів заявив, що найближчим часом відбудеться зустріч глав МЗС “нормандської четвірки” з питань можливого введення миротворців на Донбас. Він сподівається, що почнуться дискусії і в ООН на рівні керівників місій країн-постійних членів. При цьому Президент України підкреслив, що миротворці не є альтернативою Спеціальній моніторингової місії ОБСЄ.

Сьогодні розповідаємо про побут українських військових, які бережуть мир на сході України

На одному з блокпостів на Донеччині спокій мирної України захищають нацгвардійці з західних регіонів. У багатьох з них – це вже третя-четверта ротація. Разом вони пройшли Маріуполь, Луганськ, Нижнє, Дебальцеве. У цих лісах вони всього місяць, але вже встигли обжитися. Перш за все військові спорудили укріплення, щоб жоден снаряд російсько-терористичних військ на зашкодив життю та здоров’ю. Потім облаштували баню та польову кухню. Військові добре харчуються – у меню є різноманітні каші, борщі, супи і навіть вареники. Старший біля багаття, кухар Сергій – уродженець Черкаської області. Хлопець пішов у військо добровольцем, за станом здоров’я він уже міг би не нести службу. Тепер він годує своїх товаришів прекрасними стравами за власною рецептурою.

4142434445

Поширити:

Залишити коментар:

коментар