В Олександрії ярмаркували – з піснями, гуляннями і частуваннями (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні в Олександрії вирував сільськогосподарський ярмарок. І хоч погода видалася не надто сприятлива і моросив дрібний дощик, протее і продавців, і покупців тут зібралося чимало. 

Як і планувалося, до райцентру завітали 34 представники з різних сільгосппідприємств та сільських і селищних рад Олександрійського району. А разом з ними – й виробники-переробники з міста, які запропонували покупцям різноманітний крам і сільськогосподарську продукцію за зниженими цінами.

Тут можна було придбати овочі, рибу, борошно, крупи, м’ясо, олію, а ще саджанці та насіння, вироби народних ремесел, поросят, котли твердопаливні та різноманітний дріб’язок.

Що стосується власне цін, то гречка на ярмарку продавалася по 18 – 18,50 грн/кг, борошно від 7 до 9 грн/кг., свинина від 45 до 65 грн/кг, олія 20 грн/л, яйця від 12 до 15 грн за десяток, цукор 10 грн/кг, риба від 18 до 40 грн/кг. Відро картоплі коштувало 30 грн. Хліб від 5 грн за буханець, пасхальні кулічі від 6 грн за штуку. Молочне порося можна було придбати за 500 грн. А от, наприклад, піролізний котел від олександрійського раціоналізатора коштував 18 тис. грн.



Городяни про сам ярмарок відгукуються позитивно. Нарікають лишень, що олії на ярмарок привезли мало, бо саме цей продукт тут розкупили у першу чергу. Особливим попитом користувалося й борошно, свинина та деякі крупи. Найдовші черги були саме біля тих прилавків, де вони й продавалися. Це показниr і того, що людям продукти й товари доступні.

Поряд з торгівлею було організовано збір допомоги для бійців АТО і концертно-розважальна програма. Відвідувачів тут вітали творчі колективи районного будинку культури та з десяток самодіяльних колективів з усього району. Дотепні пісні звучали не лише зі стилізованої сцени, а й поряд із торгівельними майданчиками. Безумовно, це підбадьорювало настрій відвідувачів.



Одним із пунктів програми гулянь було частування стравами за народними рецептами. А тому у шинку готували смачний куліш, пригощали бутербродами з салом, розливали гарячий чай. І охочих, почастуватись, було чимало. Здавалося, що всі тут задоволені: сільгоспвиробники продажем, а покупці – ціною. А що ще треба?

Наталія Луценко для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар