Кіровоградські комунальники навмисно спотворюють місто? (ФОТО)

Учора, 1 квітня, дерева на проспекті Комуністичному з легкої руки працівників КП «Трест зелене господарство» перетворились на лисі цурпалки.

Перехожі кіровоградці почали протестувати проти знищення зелених насаджень у центрі міста і навіть викликали міліцію.

«Ми поверталися з німецького культурного центру і побачили це неподобство майже в центрі міста. Ми запитали у працівників дозвіл на обпилювання дерев – нам його не показали. Викликали міліцію – міліції теж нічого не показали. Міліція потупцювалась на місці і поїхала назад, а хлопці продовжили свою справу», – розповів кореспонденту Першої електронної газети Владислав Кашпуренко.

Зрештою, працівники КП «ТЗГ» доробили свою роботу і повантажили зрізані гілки на вантажівку, залишивши після себе лисі стовбури.

Головний інженер КП «Кіровоград-Благоустрій» Ярослав Бригадир пояснив, що дозвіл на обрізку дерев видало головне управління ЖКГ кіровоградської міськради.

«Існує 3 види обрізки дерев: санітарна, омолоджувальна, формувальна. Вчора на проспекті Комуністичному наші працівники проводили формувальну обрізку дерев, яка потрібна для надання естетичного вигляду деревам.  Крім того, обрізка дерев убезпечить кіровоградців від нещасних випадків під час бурі і грози – гілки не падатимуть на тротуар. Через 1-2 роки на Комуністичному стоятимуть охайні красиві дерева», – пояснив Ярослав Бригадир.

Наскільки така обрізка сприяє естетичному вдосконаленню міста, Перша електронна поцікавилася у спеціаліста садово-паркового господарства (спеціаліст просила не називати прізвища, адже ця тема неодноразово виносилася на осуд громадськості, але крім погіршення стосунків між фахівцями і комунальниками нічого не змінювала).

«Формувальна обрізка потрібна деревам, але наші каштани (а на проспекті Комуністичному ростуть саме каштани) дуже хворіють каштановою міллю. Тому така кардинальна обрізка, по-перше, виснажує дерева і вони можуть більше не відновитись. Це ми яскраво можемо спостерігати на вулиці Короленка. По-друге, формувальна обрізка декоративних дерев робиться з естетичною метою. У даному ж випадку ми можемо спостерігати, що нічого красивого в лисих стовбурах немає», – говорить фахівець.

Одним словом, обрізку дерев кіровоградськими комунальниками можна сприймати або як непрофесійне виконання своєї роботи, або навмисне спотворення міста. Третього варіанту немає, адже після їхньої роботи лишаються тільки голі стовбури з двома гілками, у яких не надто високі шанси на виживання.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар