РНБО: Ситуація на Сході напружена, але стабільна (ІНФОГРАФІКА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація на сході України залишається напруженою, проте стабільною – вже кілька днів поспіль фактів використання ворожої ствольної та реактивної артилерії не зафіксовано.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї та мінометів не припиняються – найбільш кричущі факти порушення режиму тиші з боку бойовиків зафіксовано поблизу сел. Гранітне, що між Маріуполем і Волновахою, в районі Донецького аеропорту, неподалік населених пунктів поблизу Бахмутської траси.

Точкою найбільш запеклого протистояння залишається с. Широкине під Маріуполем – вчора, окрім вже звичних мінометних обстрілів, бойовики застосували проти українських військовослужбовців танк. Постраждалих немає, атака відбита.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Українські правоохоронці перекривають канали фінансування бойовиків.

Міліціонери на Луганщині викрили злочинну діяльність адміністративного директора луганського державного підприємства. Його звинувачують у фінансуванні бандформування «ЛНР». Встановлено, що за підтримки банди «Дон» чоловік викрав печатку та чекову книжку підприємства, і отримав у банку 150 тисяч гривень нібито на «матеріальну допомогу та медикаменти». Однак, насправді близько 100 тисяч гривень було витрачено на придбання зброї і боєприпасів для НЗФ, решту суми комерсант привласнив.

Також оперативники СБУ спільно з прокуратурою Харківської області ліквідували потужний канал фінансування бандформувань «ДНР» та «ЛНР», організований лідером злочинної групи «Оплот» Євгеном Жиліним, який зараз переховується в Росії. Затримано спільників Жиліна, які намагалися перевезти гроші для бойовиків через державний кордон. Встановлено, що готівка для окупантів Донбасу  перераховувалася або перевозилася до установ та осіб на території РФ, потім акумулювалася у Ростовській області, а звідти переправлялася на окуповану територію.

22

23

Триває розслідування СБУ та ГПУ у складі спільної слідчої групи в яку входять фахівці Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії щодо катастрофи літака MH17 на території Донецької області 17 липня 2014 року. Наразі міжнародна слідча група розшукує свідків катастрофи. Кожен, хто став безпосереднім свідком катастрофи, може надіслати свої матеріали або зателефонувати на гарячу лінію слідчої групи. За інформацією слідчих, найбільш вірогідною є версія, що літак був збитий з ракетного комплексу «БУК» з території, яка контролюється проросійськими бойовиками. Міжнародна слідча група приділяє особливу увагу безпеці свідків. Якщо ви є свідком, слідчі застосують усі заходи безпеки для захисту кожного, хто може допомогти у розслідуванні.

Гаряча лінія Служби безпеки України для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією – 0800501482, callcenter@ssu.gov.ua.

Боєць спецпідрозділу «Сокіл» отримав заслужену нагороду.

У ході проведення спецоперації в одній з найгарячіших точок Донбасу працівники «Соколу» потрапили під мінометний та артилерійський обстріл. Внаслідок бойового зіткнення з бойовиками один із спецпризначенців отримав тяжке поранення ноги. Наразі поранений працівник міліції проходить інтенсивне лікування, мужньо переносить біль та каже, що почувається добре. За проявлений героїзм героя нагородили іменною вогнепальною зброєю.

31

32

Сім’ї українських героїв вирушили на відпочинок.

До бази відпочинку вирушили діти та дружини працівників міліції Івано-Франківської області, які загинули, захищаючи Україну від агресора, а також поранені бійці батальйону «Івано-Франківськ». Реалізувати добру справу правоохоронцям вдалося завдяки підтримці благодійного фонду.

41

42

43

44

 Триває ротація серед військовослужбовців, які несуть службу у зоні АТО.

До Тернополя після служби на передовій повернулися наші артилеристи. Серед них є 19 бійців з Тернопільскої, Волинської та Рівненської областей, призвані під час першої хвилі мобілізації. Тепер на них, відповідно до указу Президента, чекає демобілізація, проте деякі військовослужбовці вже сьогодні твердо вирішили йти на контрактну службу.

51

52

Світ посилює тиск на російського агресора.

Уряд Австралії ввів нові санкції проти Росії  – через анексію Криму та агресію на Донбасі. Новий пакет санкцій забороняє австралійським підприємствам співпрацювати з російськими фірмами в оборонній галузі, а також у видобувних проектах. У «чорному списку» – 63 фізичні  особи та 21 компанія.

Прем’єр-міністр Фінляндії Александр Стубб та Канцлер ФРН Ангела Меркель, в ході спільної прес-конференції заявили, що обидві країни поділяють необхідність продовження санкцій проти РФ. Санкції викликані кардинальною зміною парадигми зовнішньої політики РФ протягом останніх років, та є спільною позицією ЄС і правильною тактикою у нинішніх умовах – зазначили лідери двох держав.

Свою роботу в зоні АТО виконують не лише люди. Важко переоцінити роль службових собак, які навчені виявляти вибухівку.

Красень-лабрадор на прізвисько Гуч Знамення Небес зустрічає всі автомобілі, які виїжджають з зони АТО.

Він на службі. Його робота важлива і кропітка — пошук вибухово-небезпечних предметів. Все це для того, щоб на територію мирної України не потрапило нічого з того смертоносного заліза та вибухівки, якими наповнили український Донбас російські найманці.

За словами його господаря, кінолога Віктора із сумської міліції, інколи трапляється так, що українські бійці дійсно забувають здати якусь пачку патронів, – адже за півроку служби такого «добра» в кожного назбирується чимало. Такі речі тут завжди конфіскують, і потім повертають назад в частину. Інша справа з тими, хто цілеспрямовано вивозить велику кількість боєприпасів. Таких людей затримують, а їх вантаж – вилучається. Далі порушники подорожують уже в автомобілі з ґратами.

Кожен має розуміти – вибухівка та патрони, які бережуть Україну на передовій, на мирній території держави створюють загрозу життю людей.

61

62

Поширити:

Залишити коментар:

коментар