Мешканці Новомиколаївки борються проти запашного колектора

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці мікрорайону Новомиколаївка (м. Кіровоград), а саме вулиці Куйбишева, скаржаться на каналізаційний колектор, який часто прориває і від нього розповсюджується жахливий сморід. Ніякої кришки на люкові колектора теж немає – її вкрали ще два місяці тому і комунальники досі не замінили на нову.

Люди стверджують, що працівники ЖЕКу №1 не звертають уваги на несправний колектор і приходять лише після того, як хтось знову поскаржиться. На загальних зборах жителі вирішили його знести і ЖЕК ніби погодився, але далі обіцянок справа не зайшла.

«Більшість людей обурені смородом, який розповсюджується на весь мікрорайон. Але жеківці не зносять його тому, що немає на це коштів. Кажуть, що буде стояти і далі, а ви, вже терпіть», – коментує мешканка будинку по вул. Куйбишева Олена Голік.

«Була б моя воля, я б сама почала його зносити, влітку взагалі неможливо, постійно вода, сморід. Це просто жах. Вони принаймні мають його чистити раз в пів року чи хоча б раз в рік. Через запущеність він і прориває», – додає її сусідка Ірина Іноценко.

Працівники ЖЕКу стверджують, що їхня контора до цієї справи зовсім не причетна, адже цей колектор знаходиться на балансі водоканалу. Натомість у водоканалі повідомили, що про проблему взагалі вперше чують. Як запевнила секретар відділу водовідведення Кіровоградського ВКГ-ОКВП «Дніпро-Кіровоград» (імені не назвала), незабаром на вул. Куйбишева приїдуть працівники водоканалу – вони спочатку перевірять чи там дійсно відсутня кришка, а потім підберуть підходящу і накриють. Але про ремонт мова не йде.

Про свою проблему мешканці мікрорайону також повідомили на «Гарячу лінію» Кіровоградської міської ради і до Кіровоградського обласного контактного центру. Тепер чекають на результат.

Анна Панченко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар