Кіровоград: Рятувальники вчили дошкільнят рятувати друзів та одягати протигази (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Нещодавно до вихованців ДНЗ «Вогник», що у м. Кіровограді завітали рятувальники, які провели гру-змагання «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

З непідробною цікавістю в очах діти із груп «Калинка», «Горобинка», «Веселка», «Ягідка» брали участь у конкурсах, відповідали на запитання, відгадували загадки, приміряли протигази. При цьому бажаючих було безліч, адже кращі учасники отримували подарунки на згадку про Службу порятунку. Тож це було своєрідним додатковим стимулом до активної участі у грі.

Особливу увагу привернули гра «Врятуй друга» та конкурс загадок. У цій грі дітям пропонувалося уявити, що у дитячій кімнаті сталася пожежа і потрібно врятувати своїх друзів – іграшки. І діти із закритими очима шукали іграшки та виносили їх із «задимленої» кімнати. Чия команда врятувала більшу кількість друзів та і здобувала перемогу.

Конкурс загадки викликав неабияке пожвавлення, адже правильною відповіддю поділитися хотів кожен, а якщо відповідь була неточною, то діти охоче ділилися своїми думками і разом намагалися знайти – правильну. Сподобався учасникам і конкурс «Протигаз». Не дивлячись на свій вік, діти одягали протигази правильно, врахувавши усі поради рятувальників. Під час гри «Чарівна скринька» вихованці розповідали про безпечні та небезпечні речі, що нас оточують та як уникнути небезпек у побуті. Хочеться відзначити, що правила безпеки вони знають добре, бо на всі питання давали повні, вичерпні відповіді і наводили приклади ситуацій, які можуть призвести до біди. Добре знають дітки і про те, що використовують для гасіння пожеж.

Рятувальники, в свою чергу, розповіли вихователям про способи збереження життя у разі виявлення вибухового пристрою, обстрілу, повітряної атаки тощо. По завершенню гри діти і вихователі із посмішками повертались до свого звичного графіку, тому що захід пройшов у дружній атмосфері, у якій учасники почули одне одного та сподіваємось запам’ятають надовго цю зустріч з рятувальниками.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар