Мати чоловіка, якого убив голованівський депутат, домоглася перегляду справи

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ зобов’язав Апеляційний суд Києва знову розглянути справу колишнього народного депутата Віктора Лозінського, який визнаний винним у вбивстві.

Таке рішення сьогодні ухвалила колегія суддів, повідомляє “Укрінформ“.

“Скарга підлягає частковому задоволенню. Колегія суддів ухвалила, що Апеляційний суд Києва має розглянути справу по суті за касаційним позовом матері Валерія Олійника”, – сказав головуючий суддя Микола Мороз.

За словами адвоката потерпілих Володимира Бурковського, мати в своїй касаційній справі просила скасувати ухвалу Дніпровського суду Києва від 30 квітня 2014 року та ухвалу Апеляційного суду Києва від 1 липня 2014 року.

“Тобто Вищий спецсуд зобов’язав із зауваженням до цих двох судів розглянути справу знову. У своїй заяві мати зверталася до Дніпровського та Апеляційного судів із проханням розглянути справу за нововиявленими обставинами”, – cказав Бурковський.

Нагадаємо, що Лозинський визнаний винним у том, що в червні 2009 року вбив мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численних тяжких травм. У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Лозінського до 15 років в’язниці, проте пізніше вирок пом’якшили. Спочатку Апеляційний суд виключив зі справи епізод, у якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Пізніше Вищий спецсуд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті “Умисне вбивство” на “Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень”. У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

Віктор Лозінський відбуває покарання у Бориспільській виправній колонії №119.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар