Затримано керівників Держслужби з надзвичайних ситуацій. Відсторонять і обласних?

У середу на засідання уряду у прямому ефірі затримали керівника державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

Чиновникам зачитали обвинувачення, одягли на них наручники і вивели з зали, повідомляє “Українська правда”.

Після цього слідчий, який веде справу, пояснив, що кримінальне провадження було відкрите за зверненням народних депутатів. За його словами, Бочковський і Стоєцький організували корупційну схему тендерної закупки паливно-мастильних матеріалів у компаній “Юкойл” (радник глави МВС Антон Геращенко подає назву як “Югойл”), “Альянс” та інших за завищеними цінами. При цьому, за його словами, компанії, які пропонували нижчі ціни, до тендерів не допускалися.

Частина отриманих за цією схемою коштів потім перераховувалися на особисті рахунки Бочковського і Стоєцького. Наразі у рамках цієї справи на вказаних підприємствах проводяться обшуки, вилучаються документи та речові докази.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з проханням звільнити Бочковського і Стоєцького, а також всіх без виключення обласних керівників ДСНС, оскільки вони, за його словами, також причетні до цієї схеми.

Уряд підтримав прохання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про звільнення голови Держслужби з надзвичайних ситуацій і його заступника, а також відсторонення керівництва всієї вертикалі.

Про це заявив прем’єр Арсеній Яценюк, реагуючи на відповідне прохання міністра внутрішніх справ.

“Уряд  підтримує рішення про звільнення керівника і першого заступника і відсторонення всього керівництва по всій вертикалі державної служби з надзвичайних ситуацій”, – зазначив Яценюк.

Він також попросив Авакова “проводити розслідування по всьому регіональному керівництву, яке було задіяно в корупційній схемі по розкраданню держкоштів”.

Аваков також попросив терміново на закритій частині уряду обговорити кандидатури на в.о. керівництва установи.

Перед озвучуванням рішення Яценюк уточнив, чи це “інспектори, пожежники збирали по областях і несли наверх”.

У відповідь на це Аваков навів приклад: “Вінниця – 50 тисяч, Волинь – 40 тисяч, Дніпропетровськ – 12 тисяч, Київська область – 100 тисяч, Київ – 200 тисяч… і далі по тексту”.

Відео – hromadske.tv

Поширити:

Залишити коментар:

коментар