Кіровоградцям продавали ексклюзивні шкарпетки (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

21 березня світ відзначає день людей із синдромом Дауна. В усьому світі сьогодні проходить акція «Lots socks» (яскраві шкарпетки). У Кіровограді цього дня продавали шкарпетки у горошок, роздавали яскраві прикраси, а також заплітали волосся маленьким кіровоградкам.

Як розповіла Першій електронній директор Кіровоградського центру реабілітації дітей-інвалідів Анна Заботкіна, акція такого формату проводиться на Кіровоградщині вперше. Раніше були подібні заходи у школах, але тільки сьогодні акція проходить у місті. Окрім того, вперше до Кіровограда привезли саме такі шкарпетки – з логотипом, – які в цей день розповсюджують в усьому світі.

“Не можна сказати, що це те захворювання, до якого треба привертати увагу. Науково визнано, що це генетична аномалія. І вона дуже розповсюджена. Але і забувати про таких людей не варто,” – зазначила Анна Заботкіна.

Суть акції полягає у тому, щоб одягнути сьогодні яскраві або непарні шкарпетки, пов’язати їх на сумку, на антенку авто чи дитячий візочок. Таким чином привернути увагу суспільства: щоб спитали, що це таке, що зі шкарпетками. У відповідь – розповісти про «сонячних дітей».

До речі, навіть дорослих людей із синдромом Дауна називають “сонячними дітьми”, адже яскраві їх риси це: щирість, доброзичливість, відкритість до усього світу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар