У Кіровоград повернулася ще одна група бійців з Донецького прикордонного загону (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні вранці, 21 березня, у Кіровоград повернулися бійці Донецького прикордонного загону, які протягом року забезпечували недоторканість ділянки державного кордону з Російською Федерацією загальною довжиною понад 310,5 кілометрів.

Також хлопці брали участь у бойових діях поблизу Саур-Могили, Дмитрівки, Василівки, Успенки, Новоазовська, Тельманово та інших «гарячих точок» Донбасу.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, сьогодні до Кіровограда мали повернутися 55 бійців з різних куточків Кіровоградщини – Світловодського, Долинського, Маловисківського, Олександрійського, Бобринецького, Кіровоградського районів. Але дорогою до обласного центру частина воїнів вирішила зупинитися у своїх рідних селах, адже дуже скучили за рідними – майже рік їх не бачили. Тому врешті на центральну площу Кіровограда прибуло близько 30 прикордонників.

«Хлопцям з-під Маріуполя треба було добиратися в Кіровоград трьома пересадками. Ми вирішили допомогти їм дістатися додому швидко і комфортно. Олександрійські волонтери знайшли автобус, фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» забезпечив пальним – і от хлопці вже дома», – розповів Олександр Вороний, волонтер благодійного фонду «Перемога».

Тут, на площі Героїв Майдану, їх зустріла майже сотня кіровоградців. До речі, найменшій зустрічаючій всього 9 місяців. Як розповіли бійці, на фронті їм довелося не солодко – не обійшлося без втрат серед бойових побратимів. Хлопці підтверджують, що воювати їм довелося ніяк не з «ополченням Донбасу», а з чеченськими бойовиками і російською регулярною армією. Про місцеве населення східної України відгукуються неоднозначно. Кажуть, що багато людей налаштовано вороже, але трапляються й свідомі, доброзичливі люди. От тільки таких меншість.

Та найбільше щастя для «атошників» – повернутися додому, до своїх близьких після річної розлуки.


Світлана Томашевська, Перша електронна газета. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар